Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα άλογα και τα αφεντικά τους

Το πασίδηλο ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των μεγάλων κομμάτων και ότι το θέμα είναι ένας ανελέητος διαγκωνισμός για το ποιος θα αναδειχτεί σε καλύτερο και αποτελεσματικότερο διαχειριστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, το παραδέχονται ανοιχτά και τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αναπαράγουμε, για το λόγου το αληθές, την απάντηση που έδωσε (στην «Καθημερινή») ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, απαντώντας στην ερώτηση γιατί μια ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα επηρέαζε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ: «Η ΝΔ έχει αποκοπεί για πολλά χρόνια από τις διαδικασίες αποφάσεων της ΕΕ και αγνοεί τις προδιαγραφές της επαγγελματικής προετοιμασίας που χρειάζονται οι διαπραγματεύσεις(!). Στα 20 χρόνια που η Ελλάδα είναι μέλος της Ενωσης, η ΝΔ δεν έχει ασκήσει ποτέ την ευρωπαϊκή προεδρία. Αυτή η έλλειψη πολιτικής και κοινοτικής τεχνογνωσίας, ίσως αποβεί μοιραία για τα συμφέροντα της χώρας(!) (σ.σ. ενώ τώρα που την κατέχει το ΠΑΣΟΚ τα συμφέροντα της χώρας προασπίζονται...).

Αλλά το καλύτερο το κράταγε για το τέλος: «Ποτέ δεν αλλάζεις τα έμπειρα άλογα όταν περνάς ένα δύσκολο ποτάμι με πολύτιμο φορτίο». Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν έχουν επίγνωση του ρόλου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ