Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λόγια και έργα «ανθρωπιστών»

Ηλέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει κανείς την υποκρισία και το φαρισαϊσμό που διακρίνει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του μέχρι το σύνολο σχεδόν των στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της πολιτικής τους, δε διστάζουν να πουν δημόσια τα πιο χοντρά ψέματα. Στα πλαίσια αυτά, μάλιστα, ορισμένες φορές η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο σημείο να βαφτίζουν ορισμένες εγκληματικές αποφάσεις και πολιτικές πράξη ...«ανθρωπισμού»!

Ε πειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα περάσουμε κατ' ευθείαν στο «ψητό» και, συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις εξαγωγές πετρελαίου και άλλων πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Με την απόφαση αυτή - που υπογράφτηκε από την υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Ροδούλα Ζήση στις 29 Οκτώβρη (αλλά πέρασε στη «ζούλα») και δημοσιεύτηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 20051/Β/24 Νοέμβρη 1999)- η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εναρμονίζει την πολιτική της με τα βρώμικα σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που συνεχίζουν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία με πολιτικά μέσα.

Επικαλούμενη διάφορα κυβερνητικά έγγραφα και ντιρεκτίβες των Βρυξελλών (τον κανονισμό 2111/4-10-99 της ΕΕ, την «1999/604/3-9-99 κοινή θέση της ΚΕΠΠΑ» κλπ.), η κυβέρνηση αποφάσισε να «απαγορεύσει τις εξαγωγές - επανεξαγωγές - μεταφορτώσεις και TRANSIT διελεύσεις πετρελαίου» και δεκάδων προϊόντων πετρελαίου (απαριθμούνται σε σχετικό πίνακα) με προορισμό την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. «Εννοείται - και αυτό αναφέρεται ρητά στη σχετική απόφαση - ότι της παραπάνω απαγόρευσης εξαιρούνται οι εξαγωγές πετρελαίου (και πετρελαιοειδών προϊόντων) προς τη Γιουγκοσλαβία»:

Πρώτον, εάν «πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τις διπλωματικές και προξενικές αποστολές των κρατών - μελών στην ΟΔΓ, καθώς και από διεθνή στρατιωτική παρουσία (δηλαδή τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ», που «πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην ΟΔΓ»!

Δεύτερον, εάν «εξυπηρετούν αυστηρά ανθρωπιστικούς σκοπούς», όπως εννοούν τους «ανθρωπιστικούς σκοπούς» οι πολεμοκάπηλοι των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτοί εξάλλου θα έχουν και τον τελικό λόγο (τη χορήγηση της σχετικής άδειας) για την εξαγωγή πετρελαίου και πετρελαιοειδών στην ΟΔΓ.

Τρίτον, εάν «προορίζονται για τη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου ή την επαρχία του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς να διέρχονται μέσω άλλων τμημάτων της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Ηπαραπάνω απόφαση αποτελεί τη διάσταση ανάμεσα στα παχιά λόγια και τα έργα του πρωθυπουργού και άλλων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη στάση τους απέναντι στον πρόσφατο πόλεμο και τα άλλα βρώμικα παιχνίδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια. Την πρώτη φορά - δηλαδή κατά τη διάρκεια του τρίμηνου βρώμικου πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία - η κυβέρνηση Σημίτη πρόσφερε και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και ό,τι άλλο της ζήτησαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί «σύμμαχοι» και οι Ευρωπαίοι «εταίροι», για να τιμωρήσουν το γιουγκοσλαβικό λαό επειδή αντιστάθηκε στη νέα τάξη πραγμάτων. Τώρα, με τη συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου ΕΘνικής Οικονομίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στηρίζει και πάλι έμπρακτα τα εγκληματικά σχέδια του των ΗΠΑ και της ΕΕ, που θέλουν να επιβάλουν τον αργό θάνατο (από το κρύο) στο γιουγκοσλάβικο λαό, που αντιστάθηκε περήφανα, αλλά επέζησε από τον βρώμικο πόλεμο των «ανθρωπιστών» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Και το κάνει αυτό, εν γνώσει της ότι - στηρίζοντας τα σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που πασχίζουν για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, με την απόσπαση και του Μαυροβουνίου από την ΟΔΓ και να απομονώσουν τη Σερβία - παίζει με τη «φωτιά» καθώς ανοίγει το δρόμο για αλλαγή και των ελληνικών συνόρων...

Α ν σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί σοφή η λαϊκή παροιμία «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα», στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να χαρακτηριστεί «πάνσοφη». Και επειδή σε λίγο καιρό θα έχουμε εκλογές, ο λαός μας θα πρέπει να ανταμείψει την κυβέρνηση Σημίτη για την άμεση εμπλοκή και έμπρακτη στήριξη που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην υλοποίηση των εγκληματικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της ΟΔΓ και του γιουγκοσλαβικού λαού, μαυρίζοντας τους υποψήφιους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ανεξαρτήτως αν εκφράζουν το «νέο» ή το «παλιό» ΠΑΣΟΚ.


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ