Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλες αντιδράσεις

Την κορύφωση της σοβούσας κρίσης του θεσμού, αποτελεί η παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου του ΕΣΡ Αντώνη Μανιτάκη, υπογραμμίζουν σε δήλωσή τους τα μέλη του ΕΣΡ Νίκος Κουλούρης και Αντώνης Μακρυδημήτρης. «Θεωρούν ότι το ΕΣΡ και τυπικά πλέον αδυνατεί να εκπληρώσει την αποστολή του και μάλιστα εν μέσω φαινομένων έξαρσης της ραδιοτηλεοπτικής ασυδοσίας, αλλά και ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

  • Στις εξελίξεις στο ΕΣΡ, μετά την παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου Αντώνη Μανιτάκη, αναφέρεται σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας. Οι νέες παραιτήσεις στο ΕΣΡ, όπως αναφέρει, οδηγούν σε πλήρη διάλυση το όργανο και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση η οποία τις προκάλεσε. Η κυβέρνηση θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο στον κρίσιμο χώρο της ραδιοτηλεοπτικής ενημέρωσης. Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τις μεθοδεύσεις της, «βαθύτατα αντιδημοκρατικές».
  • Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα δημιουργεί η στάση της κυβέρνησης, που δε θέλησε και δεν άφησε το ΕΣΡ να λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, χτες, με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.
  • Στο ΕΣΡ αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος, επισημαίνοντας ότι με την παραίτηση και του δεύτερου προέδρου, φάνηκε ότι δυσχεραίνονται οι λειτουργίες του εξαιτίας των «πραγμάτων, τα οποία οφείλονται σε προβλήματα που δημιουργεί η πολιτεία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ