Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συνεδρίαση εν μέσω αντιπαραθέσεων

Επαναλαμβάνεται την Κυριακή η σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, που είχε αναβληθεί εξαιτίας της «κόντρας» που ξέσπασε στις γραμμές του κόμματος, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Ν. Μπίστης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, για τη στάση που κράτησε η ηγεσία του ΣΥΝ στις μεγαλειώδεις λαϊκές εκδηλώσεις «υποδοχής» του Μπ. Κλίντον στη χώρα μας.

Στη σύνοδο της ΚΠΕ την ερχόμενη Κυριακή θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και το σχέδιο της εκλογικής διακήρυξης του ΣΥΝ, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το Γενάρη. Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τις νέες «κόντρες» που ξέσπασαν πρόσφατα για την πολιτική του κόμματος, αναμένεται ότι και σ' αυτή τη συνεδρίαση θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις σχετικά με τη διαμόρφωση της εκλογικής διακήρυξης. Να θυμίσουμε ότι η αδυναμία να εξασφαλιστεί κοινή πλατφόρμα θέσεων ήταν ο λόγος που αναβλήθηκε το τακτικό συνέδριο του κόμματος και αποφασίστηκε η σύγκληση εκλογικού συνεδρίου, μπροστά στην αδυναμία των αντιπαρατιθέμενων τάσεων να συμφωνήσουν σε κοινές θέσεις για το συνέδριο που είχαν προγραμματίσει για τις αρχές του Δεκέμβρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η «εκσυγχρονιστική τάση» κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΝ για «παραμόρφωση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών του κόμματος» και ζητά την αποκατάσταση της ευρωπαϊστικής φυσιογνωμίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ