Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ιταλική εταιρία η αεροδιακομιδή ασθενών!

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Σε ιταλική εταιρία εκχωρήθηκε το έργο της αεροδιακομιδής ασθενών και τραυματιών, που μέχρι πρότινος εκτελούσε η «Ολυμπιακή Αεροπορία» για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας(ΕΚΑΒ).

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, καταγγέλλει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολλαπλά υπόλογη γι' αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι η αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από κάθε γωνιά της χώρας, σε νοσοκομεία των πόλεων, είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη κοινωνική υπηρεσία, με χαρακτηριστικά εθνικού ενδιαφέροντος και είναι ευνόητο ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο δόθηκε στην ιταλική εταιρία «HELITALIA Spa» έπειτα από δύο διαγωνισμούς, από τους οποίους αποκλείστηκε οριστικά η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα». Με την Επίκαιρη Ερώτησή της η Λ. Κανέλλη επισημαίνει ότι ο πρώτος διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχε η «Αεροπλοΐα» όχι όμως και η ιταλική εταιρία, κρίθηκε ατελέσφορος, καθώς διαπιστώθηκε ότι από το φάκελο προσφοράς της έλειπαν ορισμένα απαραίτητα έγγραφα. Οι εκπρόσωποι της «Αεροπλοΐας» διατύπωσαν τότε βαριές κατηγορίες σε βάρος της καθαρότητας της διαδικασίας από το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, ούτε η διοίκηση της «Αεροπλοΐας», αλλά ούτε και του ΕΚΑΒ προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθούν οι κατηγορίες. Στο δεύτερο διαγωνισμό που συμμετείχε η ιταλική εταιρία «HELITALIA Spa» η «Αεροπλοϊα» δίνοντας σχεδόν διπλάσιες τιμές από την ιταλική, αποκλείστηκε.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Μεταφορών - Επικοινωνιών τι προτίθενται να κάνουν για να διερευνήσουν εάν η διοίκηση του ΕΚΑΒ ακολούθησε πιστά τις αρχές νομιμότητας και διαφάνειας στην όλη διαδικασία, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες αποκλείστηκε από το έργο της αεροδιακομιδής η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» και τους χειρισμούς του διευθύνοντα συμβούλου της. Επίσης, ρωτά εάν θα πάρουν μέτρα, ώστε να παραμείνει το έργο της αεροδιακομιδής ασθενών και τραυματιών για λογαριασμό του ΕΚΑΒ στο Δημόσιο και στην «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ