Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Κατάσταση... λιποθυμίας στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου

Σε άκρως ανθυγιεινές και ανυπόφορες συνθήκες εργάζονται εδώ και 14 μήνες οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του ΟΤΕ στο Διοικητικό Μέγαρο. Εκεί στο υπόγειο του μεγάρου, όπου χτυπάει η καρδιά του δικτύου του Οργανισμού, σε έναν τόσο ευαίσθητο και σημαντικό κρίκο για τη λειτουργία της επιχείρησης, επικρατεί κατάσταση... λιποθυμίας, αφού ήδη παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα λιποθυμιών, εξαιτίας των άσχημων συνθηκών εργασίας.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αίθουσα ελέγχου του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης, ο κακός κλιματισμός του χώρου, η μόνιμη σκόνη και οι οσμές, τους προξενούν συνεχή δυσφορία, κόπωση, αλλεργικά και αναπνευστικά προβλήματα. Η έλλειψη φυσικού φωτισμού και η αδυναμία υποκατάστασης από τον τεχνητό, δημιουργεί πρόσθετη δυσφορία και την αίσθηση ότι επικρατεί συνεχώς νύχτα.

Επιπλέον το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται διαρκώς μπροστά σε οθόνες εργασίας και videowall - υπάρχουν 100 περίπου οθόνες 17-20 ιντσών και 162 καθοδικοί σωλήνες των videowalls - τους επιβαρύνει συνεχώς με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που είναι προσθετική. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες μετρήσεις, για να διαπιστωθεί αν η ακτινοβολία που εκλύεται στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκεται μέσα σε αποδεκτά όρια.

Το ίδιο κωφεύει η διοίκηση και στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τους εξαναγκάζουν σε έναν καθημερινό εργασιακό Γολγοθά, γεγονός άλλωστε που οδήγησε πολλούς απ' αυτούς ν' αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου, και το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, στην τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΟΤΕ, επιδεικνύονταν, σαν ένα από τα «επιτεύγματα» του Οργανισμού και στοιχείο της προόδου και ανάπτυξής του. Ανάπτυξη, που, κατά τα φαινόμενα, «γυρίζει την πλάτη» σε αυτούς ακριβώς που μοχθούν καθημερινά γι' αυτήν. Για τους διοικούντες και την πολιτική ηγεσία του ΟΤΕ, το ενδιαφέρον τους για τον ανθρώπινο παράγοντα, τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του, εξαντλείται στα ιλουστρασιόν προεκλογικά και πανάκριβα φυλλάδια, αλλά δεν μπορεί να φτάσει μέχρι το υπόγειο του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ