Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκή αγορά στο δρόμο των τρόλεϊ!

Σοβαρό εμπόδιο στην κυκλοφορία των τρόλεϊ της γραμμής Πλατεία Αττικής - Μοσχάτο, αλλά και παράγοντα κινδύνου πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αποτελεί η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Σάββατο στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Αυτό επισημαίνεται σε εξώδικο που απέστειλαν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ προς τους συναρμόδιους υπουργούς Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης, Εμπορίου και Δικαιοσύνης, το Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Τροχαίας, το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, καθώς και στις διοικήσεις ΟΑΣΑ και ΗΛΠΑΠ, με το οποίο ζητείται η λήψη άμεσων και πρακτικών μέτρων για την εξάλειψη του προβλήματος. Οπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης, λόγω της λαϊκής αγοράς, διαδρομή ενός λεπτού γίνεται σε μισή ώρα, με επακόλουθο να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τρόλεϊ στην οδό Μιχαήλ Βόδα, να υπάρχουν προστριβές με επιβάτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, αλλά και με τους μικροπωλητές και κυρίως, να αυξάνονται οι κίνδυνοι τροχαίου ατυχήματος. Ηδη το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ενώ κατά το παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να αντιδράσουν, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, αν οι αρμόδιοι δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο επιβατικό κοινό και τους οδηγούς των τρόλεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ