Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή

Με επιχείρημα το «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον», ανάβει το «πράσινο φως» για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στους πρόποδες της Πάρνηθας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Π. Ζ. Φλώρος θα προτείνει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου την απόρριψη της προσφυγής πολιτών που στρέφονταν κατά της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού.

Στην αυριανή Ολομέλεια του ΣτΕ ο εισηγητής θα επικαλεστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και θα ισχυριστεί ότι είναι ευκαιρία(!), για να βελτιωθεί η χωροταξική οργάνωση και να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου!

Την προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν 15 πολίτες της Αττικής, σημειώνοντας ότι η κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στη συγκεκριμένη περιοχή αντίκειται στους νόμους 1515/85 (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας) και 1337/83 (Οικιστικός νόμος).

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συζήτηση της προσφυγής γίνεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ και όχι στο Ε΄ Τμήμα (το λεγόμενο και «φιλοπεριβαλλοντικό»), κατόπιν έγγραφης παρέμβασης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ