Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... ανικανότητα αντιπολίτευσης

«Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποδεικνύουν την αδυναμία και την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόλογο σχέδιο για ένα πραγματικά μείζον θέμα». Αυτή είναι η βασική κριτική του ΠΑΣΟΚ -όπως εκφράστηκε με δήλωση του εκπροσώπου του, Ν. Αθανασάκη.

Ούτε λέξη δεν υπάρχει, για την παράδοση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ακόμη και για τις εξαγγελθείσες «αλλαγές χρήσεων γης προς όφελος ιδιωτών διαχειριστών των εγκαταστάσεων», η μόνη κριτική είναι πως έγιναν «χωρίς να έχει υπάρξει διάλογος και μελέτη».

Κατανοούμε, βέβαια, τις μεγάλες δυσκολίες του κ. Αθανασάκη. Πώς να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την ίδια πολιτική που εφάρμοζε κι αυτό, μέχρι τον περασμένο Μάρτη; Πόσο μάλλον, όταν τα όσα εξάγγειλε τις προάλλες ο Κ. Καραμανλής, για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, είναι όσα βρήκε σχεδιασμένα και έτοιμα από την απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για του λόγου το αληθές, σημειώνουμε ότι ο «Ριζοσπάστης» είχε αποκαλύψει τα σχέδια αυτά από τις 25 Ιούλη 2004, πριν ακόμη διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ