Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ: «Ενας κολοσσός με κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια βιομηχανία γαλακτοκομικών θα προκύψει από τον επιχειρηματικό γάμο δύο ευρωπαϊκών εταιρειών της Arla Foods - η οποία προ διετίας είχε συγχωνευτεί με την MD Foods και είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στην ευρωπαϊκή επικράτεια - και της ολλανδικής Campina. Θα είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική εταιρεία γαλακτοκομικών παγκοσμίως» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ: «Το τμήμα παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της IBM εξαγόρασε χθες η κινεζική Lenovo. Η συμφωνία ύψους 1,75 δισ. δολαρίων καθιστά τη Lenovo τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο και ανεβάζει σε 6,7% το μερίδιό της στην ύψους 183 δισ. δολαρίων παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να αλλάξει τη στάση που είχε το ΠΑΣΟΚ έναντι της Αριστεράς, εκτιμώντας πως πλέον δημιουργούνται συνθήκες όχι μόνο για ομαλοποίηση, αλλά και για αρχή συνεργασίας των δύο χώρων, με πρώτο σταθμό τις δημοτικές και νομαρχιακές του 2006. Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ θα υπάρξουν εντελώς νέες ηγεσίες, ενώ το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι πλέον στην κυβέρνηση και έτσι ευκολότερα θα υιοθετήσει "αριστερότερες θέσεις"» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΠΗΔΗΜΑ: «Απαντώντας σε ερώτηση της γαλλικής "Λε Μοντ" για το εάν η Τουρκία θα αναγνωρίσει την Κύπρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν απάντησε: "Οχι, και το βρίσκουμε άδικο να τίθεται αυτή η ερώτηση σε μας όταν κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στην Κύπρο"» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ