Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δικομματικό σκηνικό συμψηφισμού

Στον αστερισμό των αποκαλύψεων εκτός των εργασιών της συνεχίζει να κινείται η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά προμήθεια εξοπλισμών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αφήνουν να διαχέεται μια ατμόσφαιρα επαπειλούμενων αποκαλύψεων, οι μεν για τραπεζικούς λογαριασμούς που αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι δε για βιντεοταινίες που δείχνουν στελέχη του υπουργείου Αμυνας να συναλλάσσονται με Ρώσους αξιωματούχους της βιομηχανίας όπλων.

Το σκηνικό αυτό δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί και από τα δύο κόμματα, προκειμένου να επιτευχθεί ένας συμψηφισμός και να μη φθάσει η Επιτροπή στη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες και αδιαφανείς είναι και κυρίως εξυπηρετούν ΝΑΤΟικές επιδιώξεις.

Χτες η «Ελευθεροτυπία» με δημοσίευμά της ανέφερε ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι ενήμερο για το περιεχόμενο των βιντεοκασετών (DVD) και γι' αυτό ακριβώς το λόγο απομακρύνθηκε από τη θέση του στενός συνεργάτης του υπουργού Αμυνας. Γνώστης του περιεχομένου εμφανίστηκε αρχικά και το μέλος της Επιτροπής βουλευτής της ΝΔ Σ. Κεδίκογλου, αλλά προφανώς κατόπιν πιέσεων στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωσή του.

Ο πρώην διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Αμυνας, Τ. Γκουριώτης (ο οποίος «φωτογραφιζόταν» από τα δημοσιεύματα ως πρωταγωνιστής στις βιντεοκασέτες), με ανακοίνωσή του χαιρέτισε την ανάκληση της δήλωσης Κεδίκογλου και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πάντως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν μέσα στην Επιτροπή να ζητήσουν να προσκομιστούν οι κασέτες λέγοντας ότι δε θα καταφύγουν στο «λαϊκισμό». Το βράδυ όμως και αφού είχε λήξει η συνεδρίαση, είπαν ότι τελικά αποφάσισαν να ζητήσουν να κατατεθούν οι βιντεοκασέτες στην Επιτροπή.

Χτες συνέχισε την κατάθεσή του ο γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας Γ. Ζορμπάς (θα συνεχίσει τη Δευτέρα) και επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπήρχαν επαρκείς εγγυήσεις από την πλευρά των Ρώσων για την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ενώ για τα αμερικανικά ραντάρ είπε ότι η σύμβαση είναι επαχθής. Παραδέχτηκε δε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του συνάντησε εκπροσώπους εταιριών όπλων. Κατά ερμηνεία που έδιναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ζορμπάς παραδέχτηκε ότι ο νυν υπουργός Αμυνας υπέγραψε εγκριτική απόφαση για τη σύμβαση των TPQ, ίδια με αυτήν για την οποία κατηγορείται ο Γ. Παπαντωνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ