Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μόνο το «φρένο» του Μητσοτάκη βλέπει

Δεν... είδε ο πρωθυπουργός συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Αμυνας να «συναλλάσσεται» με Ρώσους εμπόρους όπλων. Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει αρμοδίως η κυβέρνηση. Πάντως δεν αποφεύγει, για άλλη μια φορά, τη διαφοροποίηση με τον Κ. Μητσοτάκη, σχετικά με το αν έπρεπε ή όχι να αξιοποιηθεί ο τ. εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς, σε κυβερνητική θέση.

Στη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Β. Αντώναρο, ο τελευταίος διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου που θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει παρακολουθήσει βίντεο, που δείχνει ύποπτες συναλλαγές συνεργάτη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με αντιπροσώπους ρώσικης βιομηχανίας όπλων.

Απαντώντας σε δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το καθεστώς της προμήθειας των ρωσικών οπλικών συστημάτων, πρόκειται για παρωδία, ο Β. Αντώναρος είπε ότι «όλες οι δηλώσεις, όλες οι κινήσεις, όλες οι τοποθετήσεις που γίνονται έχουν ένα και μόνο στόχο, να ακυρώσουν μεταξύ των άλλων την αποτελεσματικότητα που έχει η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής».

Ωστόσο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να συμπεριλάβει στο «όλες» τη δήλωση του επιτίμου προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Κ. Μητσοτάκη, σχετικά με το γενικό γραμματέα εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ένα από τα βασικά πρόσωπα στις έρευνες της εξεταστικής επιτροπής, Γ. Ζορμπά.

Θυμίζουμε ότι μιλώντας ο Κ. Μητσοτάκης προχθές το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΜΕΓΚΑ», είπε ότι «ο κ.Ζορμπάς ως παλιός εισαγγελέας, βλέπει το θέμα από τη δική του οπτική γωνία και ενδεχομένως θα ήθελε να στείλει στη Δικαιοσύνη πολύ περισσότερες υποθέσεις. Γι' αυτό εγώ δε δυσκολεύτηκα να πω από την αρχή, ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να βάλει φρένο στον κ. Ζορμπά. Η πολιτική ηγεσία, δηλαδή η κυβέρνηση, ο υπουργός και ο πρωθυπουργός, θα αποφασίσουν ποιες υποθέσεις θα πάνε, διότι σας ξαναλέγω, αν πάνε πολλές υποθέσεις...»

Επίσης: «Ο άνθρωπος, εισαγγελεύς ήταν όλη του τη ζωή, είναι φυσικό να αναζητά ευθύνες περισσότερες απ' ό,τι θα αναζητούσε τυχόν ένας άλλος στη θέση του». Αλλα και: «Δεν ξέρω εάν η επιλογή ενός τέως εισαγγελέως ήταν η καλύτερη γι' αυτή τη θέση, αλλά δεν κάνω κριτική εγώ της κυβερνήσεως... Απλώς λέω ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να βάλει φρένο...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ