Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Μπασιάκος δίνει... αυξήσεις

Ενα πολύ καλό... ανέκδοτο ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγρότες: «Το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα της χώρας μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, εκτιμάται ότι το 2004 θα εμφανίσει άνοδο κατά 2,8%»...

Προφανώς στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος θα συνέβαλε η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ από τις 8 Μάρτη και έπειτα. Μια πολιτική που έδωσε πλήρη ασυδοσία στους εμποροβιομηχάνους να ισοπεδώσουν τις τιμές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα. Βέβαια, ο κύριος Μπασιάκος θα πρέπει να βγάλει και μια ανακοίνωση για τα στοιχεία του 9μήνου του 2004 που ανακοίνωσε πρόσφατα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, όπου γίνεται λόγος για μείωση των αγροτικών τιμών κατά 4,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003 και αύξηση του κόστους παραγωγής, κατά 6,2%. Ομως ο υπουργός βολεύεται από την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ, που με διάφορες αλχημείες εμφανίζει το αγροτικό εισόδημα αυξημένο.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι η EUROSTAT εμφανίζει το αγροτικό εισόδημα αυξημένο κατά 2,8%, επειδή εκτός των άλλων εκτιμά ότι μέσα στο 2004 ο αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί κατά 2,6%! Ας δοκιμάσει, όμως, ο κ. Μπασιάκος να πάει στα χωριά της Ελλάδας να πει από κοντά στους αγρότες πόσο αυξήθηκε το εισόδημά τους!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ