Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περισσεύουν...

Τη σκυτάλη απ' την «Αυγή» πήρε χτες η «Ελευθεροτυπία», όπου ο Γ. Β.(ότσης) στο σχόλιό του «Αλλοι έχουν τη χάρη...» καταγράφει τη συνομιλία του με τον υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη.

Ο Γ. Β. μετέφερε στον υπουργό «τις ελπίδες πολλών για μια επιτέλους πιο φιλελεύθερη και προοδευτική, αν όχι ριζοσπαστική πολιτική» για το μέγα πρόβλημα των «ναρκωτικών» (σ.σ. τα εισαγωγικά του Γ.Β.) και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

«Δεν είναι εύκολο. Στη διακομματική για τα ναρκωτικά περισσεύουν οι συντηρητικές απόψεις...».

«Από το κόμμα σας;».

«Οχι μόνο. Θα 'λεγα ότι το πιο ακραία συντηρητικό στις θέσεις του είναι το ΚΚΕ...».

«Το ξέρω. Το εξέφρασε και στην Ευρωβουλή τελευταία, όταν οι ευρωβουλευτές του ήταν από τους ελάχιστους που καταψήφισαν παράγραφο ψηφίσματος ακόμη και για το αυτονόητο: Να αποκτήσει η ΕΕ κοινή πολιτική, γιατί κάθε κράτος-μέλος δεν είναι δυνατόν ευλόγως να αντιμετωπίσει μόνο του το πολύπλοκο πρόβλημα».

«Βλέπεις; Και θεωρούν εμάς εξ ορισμού συντηρητικούς. Αλλοι έχουν τ' όνομα κι άλλοι τη χάρη...».

Και ο Γ. Β. σχολιάζει: «Τέτοια χάρη να μας έλειπε...».

Ο «Ρ» ζήτησε επιβεβαίωση των λεχθέντων απ' το Ν. Κακλαμάνη. Υπεύθυνες πηγές απ' το υπουργείο έλεγαν ότι η συνομιλία ήταν ιδιωτική και ότι ο Ν. Κακλαμάνης είπε ότι στο θέμα των ναρκωτικών οι «θέσεις του είναι τόσο αριστερές που φαντάζουν ως συντηρητικές οι θέσεις του ΚΚΕ».

Μέτρο σε όλα είναι η πράξη, όπως άκουσε ο Ν. Κακλαμάνης στην «αποφοίτηση 2004» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων απ' αυτούς που κέρδισαν τη μάχη πριν από 15 μέρες. Επομένως, οι υπουργικές πράξεις θα αποδείξουν και το περιεχόμενο των θέσεών του.

Ομως, ο υπουργός Υγείας δεν έπραξε το ελάχιστο όσον αφορά στο δημοσίευμα: Ν' αποκαταστήσει, με δική του πρωτοβουλία, την ακριβή απόδοση των λεχθέντων του για ένα πολιτικό κόμμα.

Τα υπόλοιπα περισσεύουν - να μην πούμε να μας λείπουν...


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ