Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

«ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ»: «...στο πλουσιότερο 10% των Ελλήνων αντιστοιχεί πλέον περισσότερο εισόδημα απ' όσο αντιστοιχεί στο φτωχότερο 50% του πληθυσμού (...) κατά 285%, από 5,5 σε 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν από το 2000 ως τον Σεπτέμβριο του 2004 τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα το 24% των Ελλήνων να δηλώνουν υπερχρεωμένοι (...) η κατάσταση αυτή αποτελεί κορυφαία πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ. Θεμελιώδες κριτήριο της επιτυχούς ή όχι διακυβέρνησης της χώρας εκ μέρους της θα αποτελέσει η έμπρακτη συρρίκνωση του ποσοστού φτώχειας και της διεύρυνσης των μεσαίων στρωμάτων. Αυτό σημαίνει ευημερία στη ζωή» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΕΥΗΜΕΡΙΑ»: «Η σύνταξη που παίρνω είναι 533 ευρώ. Για το ενοίκιο της παλιάς μονοκατοικίας, πληρώνω κάθε μήνα 190 ευρώ. Για λογαριασμούς (ηλεκτρικού, σταθερής - κινητής τηλεφωνίας, νερού) δίνω 150 ευρώ. Για τα φάρμακά μου χρειάζομαι περίπου 12 ευρώ το μήνα. Ενενήντα ευρώ πληρώνω το μήνα για έναν ελληνικό καφέ στο καφενείο και μια τυρόπιτα και 30 για τη βενζίνη και το λάδι στο μηχανάκι μου. Μένουν 53 ευρώ και τα έξοδα βεβαίως δεν έχουν τελειώσει. Για τα έξοδα διατροφής αφήνω έξω από το καλάθι πολλά απαραίτητα» (ένας συνταξιούχος περιγράφει... / «ΤΑ ΝΕΑ»).

«ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ»: «Τον ρόλο του μεγάλου χορηγού των βασικών προμηθευτών του (Intracom και Siemens) εξακολουθεί να παίζει ο ΟΤΕ με νέα "χορηγία" μια γενναιόδωρη τριετή σύμβαση τεχνικής υποστήριξης που ως αφετηρία της έχει την κραυγαλέα υπερκοστολόγηση κατά 13 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχων υπηρεσιών που παρασχέθηκαν κατά τη διετία 2003-04 δίχως συμβόλαια» (το σχόλιο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ