Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Γαστριμαργικές απολαύσεις για προλετάριους!...

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η στήλη αυτή φροντίζει να ενημερώνει τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους απασχολήσιμους για το γιορταστικό τραπέζι σε κάποια από τα μαγαζιά πολυτελείας, όπου θα περάσουν το ρεβεγιόν. Ιδού λοιπόν μερικές προσφορές «μενού» μαζί με τις τιμές που διαφημίζουν.

Α πακέτο Χριστουγέννων που χαρακτηριστικά διαφημίζεται, ως «φαγητό μέχρι θανάτου»: Ξεκινάει, λοιπόν με χαβιάρι Περσίας πάνω σε σπιτικά μπλίνις και γαλλικά στρείδια, μαρμελάδα από πατάτες (;) και μικρά γλυκά με τρούφα και ανθό... αλατιού. Μετά, χειμωνιάτικη σαλάτα με αστακό και ζεστή Barolo, rurbor με καραμελωμένα endives και τρούφα.

Μεσοδιάστημα, με γρανίτα γαλλικής σαμπάνιας. Ακολουθούν tournedos από ΒΙΣΩΝΑ και σπαράγγια γκραντινέ. Το γεύμα ολοκληρώνεται με κρέμα καφέ και ζεστή σαμπαγιόν (!) με αρώματα ανατολής, μανταρίνι και σοκολάτα με ρούμι σε crubbe σοκολάτας με αμύγδαλο και παγωμένο ανανά.

Υπάρχει βέβαια και επίλογος (1) με βασιλόπιτα, τσάι, καφέ, γλυκάκια και επίλογος (2) να πληρώσεις μόλις 400 ευρώ κατ' άτομο!!!

Αλλοι τέσσερις συνδυασμοί, ανάλογης (απο)-σύνθεσης, διαφημίζοντας από 120 έως 300 ευρώ το ΑΤΟΜΟ, δηλαδή, από 240 έως 550 το ζευγάρι, ενώ η ορχήστρα θα συνοδεύει τη χώνευση, με τζαζ και swing.

Το «ρεβεγιόν» της Πρωτοχρονιάς επιφυλάσσει και άλλες γαστριμαργικές λιχουδιές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται: Σαλάτα με ρόδι και στήθος ορτυκιού, καπνισμένο σε ξύλο ελιάς με «βινεγκρέτ» από μέλι και μηλόξιδο. Σολομός Σκοτίας με ταλιατέλες λαχανικών και σάλτσα σαμπάνιας.

Φτωχικά πράγματα, δηλαδή, τώρα αν εσείς επιμένετε σε μια φασολάδα ρέγκα, ελιές, κρεμμύδι και κανένα ποτήρι κρασί, καλά να πάθετε...


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ