Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ολυμπιακές» απαγορεύσεις

Μόνο «Κόκα - Κόλα» και φαγητό από τα «Μακ Ντόναλντς» θα επιτρέπεται να πίνουν και να τρώνε οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ! Την πρωτοφανή αυτή πρόταση επεξεργάζεται η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Σίδνεϊ και, προφανώς, προκύπτει από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με τις δύο μεγάλες πολυεθνικές - χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι γνωστό πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μετατραπεί από τους «Αθανάτους» της Λωζάνης και το μεγάλο κεφάλαιο σε μια τεράστια επιχείρηση, με κολοσσιαία κέρδη για τις πολυεθνικές. Ετσι, η ΔΟΕ και οι χορηγοί της δε διστάζουν ακόμα και να επιβάλουν σε εκατομμύρια ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, το φαγητό που θα φάνε και το αναψυκτικό που θα πιουν. (Μήπως οι πολυεθνικές - χορηγοί της ΔΟΕ που παράγουν αθλητικά είδη, επιβάλλουν να νικούν οι αθλητές που ντύνουν οι ίδιες...;).

Την ίδια στιγμή μιλούν για «Ολυμπιακές ιδέες» και «ιδεώδη», δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας. Αλλωστε, γι' αυτές τις «ιδέες» οι λαοί έχουν κληθεί πολλές φορές να πληρώσουν δυσβάσταχτους «Ολυμπιακούς φόρους». Γιατί οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ