Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμικό ΟΧΙ στη «Dynamic mix»...

Επί ποδός βρίσκονται οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας για την επιτυχία των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν και στους τέσσερις νομούς της περιοχής, στα πλαίσια του 22ου Δεκαημέρου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ. Με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, θα καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, με τα οποία συναινεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της στρατιωτικής ΝΑΤΟικής άσκησης "Dynamic Mix", η οποία θα κατευθύνεται και θα ελέγχεται από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο. Η διεξαγωγή της άσκησης, ο χαρακτήρας της οποίας δείχνει και τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρας της νέας δομής του ΝΑΤΟ, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των φιλειρηνιστών της περιοχής που δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους για να "ξηλωθεί" το στρατηγείο του θανάτου από την περιοχή και τη χώρα μας.

Στη Λάρισα η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μάη Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από τη Γιάννουλη και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θα γίνουν πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις έχουν δηλώσει πολλοί φορείς του νομού.

Σήμερα θα ξεκινήσουν οι πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα, που διοργανώνουν η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού. Το απόγευμα θα γίνει έκθεση ζωγραφικής για την ειρήνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αύριο χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα χορέψουν για την ειρήνη. Επίσης, θα γίνει ποδηλατικός γύρος της πόλης και οι Μαραθωνοδρόμοι του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων θα τρέξουν τα χιλιόμετρα της ειρήνης, τιμώντας τον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή, η οποία θα ξεκινήσει από την Καλαμπάκα και θα καταλήξει στα Τρίκαλα.

Πορεία Ειρήνης την Κυριακή διοργανώνεται και στο Βόλο από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ανακασιάς και θα καταλήξει στην παραλία της πόλης.

Φιλειρηνικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και στην Καρδίτσα από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με Πορεία Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Δέλτα Καρδίτσας και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ