Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οι επόμενες εκλογές ξεκινάνε από τώρα»

«Δώσαμε μια μάχη. Ο πόλεμος είναι μπροστά». Ο λόγος του σ. Γιάννη από την Καλαμάτα, που πήρε πρώτος το λόγο, θαρρείς και εξέφρασε τα αισθήματα όλων των παραβρισκόμενων. Αυτός ο «πόλεμος» βρέθηκε, στη συνέχεια, στο κέντρο του προβληματισμού όλων των ομιλητών.

* * *

«Εκατόν δέκα ψήφους πάνω στη Μεγαλόπολη, ογδόντα στην Τρίπολη, εξήντα στο Αστρος. Οπου δουλέψαμε συστηματικά για 2 - 3 χρόνια μετρήσαμε την άνοδό μας». Κατηγορηματικός ο σ. Νίκος από την Τρίπολη, δείχνει και τον τρόπο να ξεπεραστούν οι αδυναμίες που αποκαλύφθηκαν σε μια σειρά από περιοχές

* * *

«Μέσα σ' αυτή την προσπάθεια μάθαμε να συνεργαζόμαστε». Ισως η πιο σημαντική πλευρά της πείρας που πήραν «λάφυρο» οι κομμουνιστές απ' αυτή τη μάχη δόθηκε μ' αυτή τη φράση της συντρόφισσας υποψήφιας από τη Μεσσηνία.

* * *

Πολλοί ομιλητές είχαν έναν καλό λόγο για την ΚΝΕ και τη συγκεκριμένη - και με αποτελέσματα - δουλιά που έκανε στους νέους της περιοχής. Π.χ. 45 ψηφοφόροι κάτω από 30 χρόνων, καταγραμμένοι σε μια μόνο κωμόπολη της Αργολίδας, ε, δεν είναι και μικρό πράγμα.

* * *

«Οι επόμενες εκλογές ξεκινάνε από τώρα». Σταράτα λόγια από τον σ. Ντίνο που στοχεύουν απευθείας στο κύριο: πως η κόκκινη ψήφος δεν κερδίζεται βασικά την προεκλογική περίοδο, αλλά από την αδιάλειπτη, συνεχή, επίμονη δουλιά των κομμουνιστών για τα δίκαια των εργαζομένων και όλου του λαού. Και οι σύντροφοι στην Ανατ. Πελοπόννησο φαίνεται πως το 'χουν καταλάβει καλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ