Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προνοίας... πεσούσης

Την αρχαία ρήση «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» θυμίζει η πρακτική του Δήμου Πειραιά έναντι των Ιδρυμάτων Πρόνοιας, μετά τους αλλεπάλληλους διαλυτικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, ο Δήμος Πειραιά, κάνοντας διασταλτική ερμηνεία - παράνομη κατά το υπουργείο Υγείας - του τελευταίου νόμου του ΠΑΣΟΚ 3106/2003, «έβαλε στο χέρι» πέντε μονάδες του πρώην ΠΙΚΠΑ, που στεγάζονται σε κτίρια τεράστιας αξίας - ανάμεσα στις οποίες είναι η εξαώροφη Παιδική Κλινική και το Κέντρο Προστασίας «Μιχαλήνειο». Κι απ' ό,τι φαίνεται, ο Δήμος Πειραιά εκμεταλλεύτηκε τη μη υλοποίηση των προβλεπομένων από το νόμο εντάξεων των μονάδων στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ). Γεγονός, που αφήνει την αίσθηση στο υπουργείο Υγείας - όπως λένε οι σχετικές πηγές - ότι υπήρξε «οριζόντια ενημέρωση» μεταξύ Δήμου, Νομαρχίας και ΠεΣΥΠ.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι το υπουργείο Υγείας πήρε χαμπάρι το ζήτημα, όταν το ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, για την έλευση αντιδημάρχου σε ένα από τα ιδρύματα και τα... νέα σχέδια αξιοποίησης του κτιρίου. Και μπορεί, βέβαια, το υπουργείο Υγείας να κατέθεσε εξώδικο, με το οποίο ζητά εντός συγκεκριμένης προθεσμίας την επιστροφή των κτιρίων, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: Αλίμονο σ' εκείνους που έχουν την ανάγκη, όπως είναι οι άποροι και οι μετανάστες, που εύρισκαν απάγκιο σε αυτές τις μονάδες χωρίς χαράτσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ