Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πρωτοχρονιάτικα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ να γίνει μια καλή χρονιά το επερχόμενο 2005. Το λιγότερο, μπορεί να γίνει μια σαφώς καλύτερη απ' την προηγούμενη. Οχι, όμως, για τους λόγους που μας λένε ή απλά επειδή εθιμικά το ευχόμαστε.

Μπορεί να γίνει, επειδή συνειδητοποιούμε ότι για μια ακόμη χρονιά τους ...αντέξαμε. Γιατί μπορούμε ακόμη να σκεφτόμαστε και να αμφισβητούμε. Και, κυρίως, γιατί βρίσκεται μπροστά μας η δυνατότητα να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα λαϊκής συσπείρωσης. Ενα αποφασιστικό βήμα ενωτικής και αγωνιστικής αντιμετώπισης όλων όσα μας κάθονται στο σβέρκο. Εχοντας στόχο να τους τινάξουμε από πάνω μας.

Κατά τα άλλα, πάντως, μόνο ευοίωνα δεν είναι τα νέα περί των προτάσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την εισοδηματική πολιτική του επόμενου χρόνου. Ποσοστά του είδους 3,5% στους μισθωτούς και 3,7% στους συνταξιούχους είναι μάλλον για να γελάς. Οχι μόνο, γιατί ακόμη κι αυτά τα εξευτελιστικά ποσοστά είναι ψεύτικα, αφού θα δοθούν σε δύο δόσεις, αλλά, κυρίως, όταν ξέρεις για τι μισθούς μιλάμε...

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι αυξήσεις στην αγορά αγαθών - χάριν των ανατιμήσεων των βιομηχανιών και των μεγαλεμπόρων - θα φθάσουν το 12% ή και ακόμη παραπάνω. Προφανώς εδώ υπάρχει μια αναντιστοιχία με τις αυξήσεις που προτείνει το υπουργείο Οικονομίας. Δε νομίζετε;


Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτε το οποίο μπορεί να σταματήσει την απόφαση της κυβέρνησης να χτυπήσει τη διαπλοκή». Η δήλωση ανήκει στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Αισιόδοξος είναι μάλλον...

Πάντως θα του συνιστούσαμε στις πολιτικές του δηλώσεις να ασχολείται καλύτερα με άλλα θέματα περισσότερο ανώδυνα. Αλλωστε, δε βρίσκεται σε ένα χώρο που η «διαπλοκή» είναι ...άγνωστη λέξη.

Αντιθέτως, ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι ο κατεξοχήν χώρος που λέγονται οι χειρότερες μεγαλοστομίες για να διαψευστούν με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο στη συνέχεια από την πραγματικότητα και τις χαριστικές ρυθμίσεις.

ΜΙΑ ΚΑΙ αναφερθήκαμε στη διαπλοκή, ας καθησυχάσουμε τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, που ανησυχεί μήπως το νομοσχέδιο για τον «βασικό μέτοχο» ανατρέψει τις δυνατότητες -ελεύθερης μεταφοράς και κίνησης κεφαλαίων - στην Ελλάδα.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι ουδείς στη σημερινή κυβέρνηση, όπως και στην προηγούμενη διανοήθηκε κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα. Τους τροχονόμους κάνουν και μάλιστα χωρίς να δίνουν κλήσεις!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό υπόβαθρο της διαφθοράς και της διαπλοκής(2017-06-28 00:00:00.0)
Συνώνυμο της εμπορευματοποίησης η βία στα γήπεδα(2014-11-05 00:00:00.0)
Τέλμα και σαπίλα(2010-06-25 00:00:00.0)
Τα διάπλατα...(2004-12-11 00:00:00.0)
Να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του αθλητισμού(2000-09-19 00:00:00.0)
Το φιάσκο(2000-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ