Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνος κατήφορος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εδώ ο κόσμος καίγεται (οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» ξεπουλιούνται) και αυτοί (η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΠΑ)... επιστολογραφούν!

Δε φτάνει που η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία έβαζε πλάτες χρόνια τώρα για να περάσουν όλα τα καταστροφικά σχέδια των κυβερνώντων σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και της ίδιας της εταιρίας, εσχάτως αποφάσισε να... ξυπνήσει από τον συνδικαλιστικό λήθαργο. Οχι, όμως, φευ για να αντισταθεί στο επικείμενο ξεπούλημα της εταιρίας, αλλά για να δώσει... συμβουλές στην κυβέρνηση.

Ιδού τι αναφέρεται σε επιστολή... συμβουλευτικού - προτρεπτικού χαρακτήρα που απέστειλε το ΔΣ της εν λόγω Ομοσπονδίας προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη: «Οφείλετε υπουργέ να αντισταθείτε και να παλέψετε την υπόθεση της ΟΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση». «Μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε με αποφασιστικότητα στην κατεύθυνση αυτή». «Βλέπουμε, όμως, υπουργέ αδράνεια, αφήνετε τα πράγματα να εξελίσσονται χωρίς να παρεμβαίνετε ουσιαστικά».

Στη δισέλιδη επιστολή, απουσιάζει κάθε αναφορά - έστω και για «στάχτη στα μάτια» - στο τι σκοπεύει να κάνει η ΟΣΠΑ ώστε να εγκαταλειφθεί η κυβερνητική «δογματική προσέγγιση» (όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια) ότι η ΟΑ ή πουλιέται ή κλείνει. Δηλωτικό και αυτό του επικίνδυνου κατήφορου που ακολουθεί χρόνια τώρα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Οι εργαζόμενοι σίγουρα δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία του χώρου τους. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες από τα κάτω και σε συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, να απαιτήσουν δυναμικά τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων για το ξεπούλημα των ΟΑ και των άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου. Αλλη λύση δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ