Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τις καλύτερες μέρες

Εκτός των άλλων οι μέρες που διανύουμε προσφέρονται για περισυλλογή και απολογισμό. Για τα λαϊκά στρώματα το κλείσιμο του «ταμείου» δείχνει έλλειμμα κι αυτή τη χρονιά. Περιττό να περιγράψουμε τι χάσαμε, να μιλήσουμε για μια καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Τη ζούμε όλοι. Συνεχώς διογκούμενα τα προβλήματα, υποβαθμίζουν ραγδαία αυτό που ονομάζεται ποιότητα ζωής για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Το εορταστικό κλίμα των ημερών δεν απαλύνει το γκρίζο της ζωής μας, απεναντίας το «προάγει» στην απόχρωση του απόλυτου μαύρου.

Αν μείνουμε στις διαπιστώσεις, τότε οι ελπίδες μας για έναν καλύτερο χρόνο γρήγορα θα αποδειχτούν φρούδες. Αλλοι από γνώση άλλοι από ένστικτο ξέρουμε πως το χτες σκιαγραφεί το αύριο, έχει μερίδιο στα μελλούμενα. Αν συμφωνήσουμε ότι ο χρόνος που φεύγει ήταν ελλειμματικός, οφείλουμε να βγάλουμε και συμπεράσματα, να απαντήσουμε στο γιατί, στο ποιος φέρει την ευθύνη και στο τι πρέπει να κάνουμε, ώστε ο επόμενος να είναι καλύτερος. Αν συμφωνήσουμε ότι χτες άρχισε να ξηλώνεται ολόκληρο το πλέγμα των εργασιακών, ασφαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, συμφωνούμε ότι αύριο θα ολοκληρωθεί. Αν αναρωτηθούμε ποιος θα το εμποδίσει, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Σίγουρα όχι το ΠΑΣΟΚ που το άρχισε, όχι η κυβέρνηση της ΝΔ που το συνέχισε, ούτε το μεγάλο κεφάλαιο που το απαίτησε.

Οσοι εξακολουθούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για καλύτερη ζωή στους πρασινογάλαζους εταίρους που διαχειρίζονται την κυβερνητική εξουσία για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, είναι το λιγότερο αφελείς. Μπροστά στα μάτια τους, στη ζωή που ζουν, στην εμπειρία τους, είναι η απάντηση. Ο δρόμος για την πραγμάτωση των προσδοκιών τους βρίσκεται στους ίδιους, στην ενότητά τους, στον αγώνα τους, στη σύγκρουση με την πολιτική που γεννά και αναπαράγει σε μεγαλύτερη κλίμακα τα προβλήματα. Ο ίδιος ο λαός ήταν, είναι και θα είναι ο αστάθμητος παράγοντας των εξελίξεων, που θα είναι καταλυτικές προς όφελός του, όταν αποφασίσει να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Καλύτερες μέρες μπορούν να ξημερώσουν σ' αυτόν τον τόπο, όταν οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα κάνουν αποφασιστικά το βήμα της κοινής δράσης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά των αποφάσεων της ΕΕ. Οταν ανακαλύψουν πόσα πολλά τους ενώνουν και παραμερίσουν τις όποιες διαφορές, υποτάσσοντάς τες στον αγώνα κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό και δε θα κουραστεί να του θυμίζει πως κρατά στα χέρια του το κλειδί που του ανοίγει την πόρτα προς μια ριζικά διαφορετική προοπτική απ' αυτήν που του προτείνουν οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου. Μια προοπτική προς όφελός του αποκλειστικά. Αυτό το μήνυμα με επιμονή οι κομμουνιστές κομίζουν στον ελληνικό λαό, γνωρίζοντας πως η λαϊκή αντεπίθεση, η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή συμμαχία είναι προϋπόθεση για τη δρομολόγηση φιλολαϊκών εξελίξεων, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ισχυροποίηση του κόμματός τους, στο στόχο της οποίας υποτάσσεται η προσυνεδριακή και η συζήτηση που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, τον ερχόμενο Φλεβάρη και η δράση για την επίτευξή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καβγάς για να εξασφαλιστεί «εθνική συνεννόηση»(2014-10-19 00:00:00.0)
Μοναδική ελπίδα η ανασύνταξη του κινήματος(2013-10-08 00:00:00.0)
Η «αξιωματική αντιπολίτευση»(2012-06-20 00:00:00.0)
Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»(2011-07-15 00:00:00.0)
Δυο γραμμές(2011-03-17 00:00:00.0)
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις συνέπειες από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές(2008-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ