Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιλολαϊκές κορόνες

«Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, το σύστημα θα μείνει για τον κοσμάκη και όχι για τους μεγαλογιατρούς». Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη. Ο οποίος έκανε προχτές το βράδυ «έφοδο» στο Λαϊκό Νοσοκομείο ακολουθούμενος απ' τις τηλεοπτικές κάμερες. Το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο 16 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ράντζα στους διαδρόμους, αλλά ο υπουργός επέμενε στο νέο σύστημα προτάσσοντας... τις ανάγκες του κοσμάκη.

Οι όποιες «φιλολαϊκές» δηλώσεις υπέρ των αδυνάτων μπορεί να λειτουργούν επικοινωνιακά, αλλά δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον «κοσμάκη» που βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις της πολιτικής των κυβερνήσεων του δικομματισμού στο εναπομείναντα δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι όποιες πετυχημένες ή αποτυχημένες κινήσεις για τη δήθεν εξάλειψη των ράντζων κινούνται στα πλαίσια της πολιτικής εμπορευματοποίησης και στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ στην Υγεία. Πολιτική που πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια που αν δεν έχουν να πληρώσουν δεν μπορούν να βρουν την υγειά τους την ώρα της ανάγκης.

Αλλωστε υπάρχει και μια άλλη διάσταση στην επιχείρηση «καθαρά νοσοκομεία», που γίνεται κυρίως στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Αυτά διαθέτουν τις λεγόμενες ολυμπιακές σουίτες, που αποτελούν «φιλετάκι» για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ