Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Συνεργός η ΕΡΤ στη συσκότιση

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητά να σταματήσει η απόκρυψη του αντιδραστικού περιεχομένου του

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην παραπληροφόρηση και την αποσιώπηση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό, φέρει η κρατική τηλεόραση
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην παραπληροφόρηση και την αποσιώπηση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό, φέρει η κρατική τηλεόραση
Αναλλοίωτο παραμένει το απαράδεκτο καθεστώς σιωπής με το οποίο τηλεοπτικά κανάλια περιβάλλουν το - κρίσιμο για το μέλλον της χώρας και του λαού μας - περιεχόμενο του «Ευρωσυντάγματος». Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σ' αυτό φέρει η κρατική τηλεόραση, που παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της νέας της διοίκησης, φαίνεται να δρα ως εντολοδόχος της κυβέρνησης της ΝΔ, καταπατώντας έτσι την αποστολή της για ενημέρωση και πληροφόρηση των λαϊκών στρωμάτων. Το θέμα (ξανα)φέρνει στην επικαιρότητα η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκέμβρη 2004 αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο, ζητώντας να σταματήσει η μεθοδευμένη σιωπή της κρατικής τηλεόρασης γύρω από τα μεγάλα δημοκρατικά, πολιτικά, κοινωνικά και εργατικά ζητήματα που απασχολούν το λαό (π.χ. το «Ευρωσύνταγμα») και να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην πληροφόρησή του. Κατά πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΡΤ είχε παραδεχτεί ότι έτσι έχει η κατάσταση και υποσχέθηκε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Οπως αποδεικνύεται, οι «διαβεβαιώσεις» έμειναν λόγια και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απέστειλε προχτές επιστολή στον Χρ. Παναγόπουλο όπου επισημαίνει - για άλλη μία φορά - ότι «η στάση της Κρατικής Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας δεν εναρμονίζεται με το θεμελιώδες δικαίωμα του ελληνικού λαού για την αντικειμενική και δημοκρατική πληροφόρηση πάνω στα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγουμε και το λεγόμενο "Ευρωσύνταγμα", επισημαίνοντας για άλλη μια φορά, τις βαριές ευθύνες και της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ».

Στη συνέχεια υπενθυμίζει την επίσκεψή της το Δεκέμβρη «για να διατυπώσει τις κριτικές παρατηρήσεις της και να θέσει υπόψη σας την ανάγκη ενός δημοκρατικού και δημόσιου διαλόγου γύρω από το κρίσιμο και εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα που συνιστά σήμερα η Συνταγματική Συνθήκη της ΕΕ, το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί στην ουσία μια απροκάλυπτη επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών και των θεμελιωδών συνταγματικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και των εργαζομένων.

» Ωστόσο, η νέα Διεύθυνση της ΕΡΤ, μολονότι συγκατάνευσε στην κριτική που ασκήθηκε για τον μέχρι τότε ρόλο του Ιδρύματος και αναγνώρισε την ανάγκη της προώθησης του δημόσιου διαλόγου από την κρατική ραδιοτηλεόραση για το "Ευρωσύνταγμα", δεν έκανε μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα, διατηρώντας έτσι ανέπαφο το απαράδεκτο "καθεστώς της σιωπής" με το οποίο, μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια, περιβάλλουν το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας και του λαού μας περιεχόμενο του "Ευρωσυντάγματος"».

Ακολούθως η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει το γεγονός ότι εντελώς πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησε τη «Συνταγματική Συνθήκη» κυριολεκτικά ερήμην των ευρωπαϊκών λαών και πως ούτε η ΕΡΤ ούτε τα ιδιωτικά κανάλια έδωσαν μια εικόνα για το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης. Και ότι «από την περίοδο συγκρότησης της παρωδίας που την ονόμασαν "Ευρωπαϊκή Συντακτική Συνέλευση", ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια καλά οργανωμένη και μεθοδευμένη επιχείρηση απόκρυψης του αληθινού περιεχομένου και εξωραϊσμού της αντιδραστικής "Συνταγματικής Συνθήκης"».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» εκφράζει την αντίθεσή της σ' αυτές τις μεθοδεύσεις και επισημαίνει ότι η νέα Διοίκηση φαίνεται να δρα ως εντολοδόχος της κυβέρνησης της ΝΔ, καταπατώντας έτσι την αποστολή της ως κρατικός φορέας ενημέρωσης και πληροφόρησης του ελληνικού λαού, από το υστέρημα του οποίου τρέφεται πλουσιοπάροχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ