Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να παραδοθεί θέλει ο Απ. Βαβύλης

Επιστολή του καταζητούμενου Απ. Βαβύλη, με την οποία δηλώνει ότι θέλει να παραδοθεί, αποκάλυψε χτες ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ». Σύμφωνα με την επιστολή, ο Απ. Βαβύλης είναι στο εξωτερικό, θέλει να παραδοθεί και ζητά να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη δίκη.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», απαντώντας στον Α. Κούγια, δικηγόρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ότι η δημοσιευθείσα προχτεσινή επιστολή του Απ. Βαβύλη προς τον πατριάρχη Ειρηναίο δεν έχει παραληφθεί από τον πατριάρχη, τονίζει πως το κείμενο της επιστολής παραδόθηκε το 2002 από τον Απ. Βαβύλη στον μητροπολίτη Ιερώνυμο και έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο. Στην επιστολή, ο Απ. Βαβύλης ζητούσε χρήματα και την παρέμβαση του Ειρηναίου για να αντιμετωπίσει τη δικαστική του περιπέτεια.

Δημοσίευμα της «Απογευματινής» συνδέει τη μονή Πέτρας Καταφυγίου, τον ηγούμενο Διονύσιο Καλαμπόκα, τη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδας και, άρα, τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το περιβάλλον του ηγουμένου ετοιμαζόταν να αποτελέσει το νέο περιβάλλον του πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γιακουμάκης τοποθετήθηκε στις αρχές του χρόνου στην Οικονομική Επιτροπή του Πατριαρχείου. Ο ηγούμενος φέρεται να επισκέφτηκε το 2002 με τον Απ. Βαβύλη τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμο και του ζήτησε να τον χειροτονήσει κληρικό. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε προσπάθεια που έκαναν κληρικοί και λαϊκοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να πουλήσουν εκτάσεις γης στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Εξάλλου η «Αυριανή» ισχυρίζεται ότι υπάρχει απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, όπου αναγράφονται αναλυτικά όλες οι δραστηριότητες 20 διεφθαρμένων μητροπολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ