Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το φύλλο συκής

Παπαγεωργίου Βασίλης

«...Οταν η παραπαιδεία αρμέγει τις τσέπες της ελληνικής οικογένειας, τα πανεπιστήμια κλείνουν γιατί δεν μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργικές ανάγκες και οι συμβασιούχοι δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, η κυβέρνηση επιχειρεί με τεχνάσματα να μετατρέψει το διάλογο για την Παιδεία σε διαδικασία επικύρωσης των δικών της προτεραιοτήτων και επιλογών...

...Αν η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής της πολιτικής, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αναλαμβάνοντας όμως και την πολιτική ευθύνη των επιλογών της. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα είναι να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία, προσποιούμενη ότι συνδιαλέγεται με τα κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς...».

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα όσα δήλωσε προχτές ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο λεγόμενο «εθνικό διάλογο» της κυβέρνησης για την Παιδεία. Και τα σημειώνουμε, για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της απέραντης υποκρισίας και διγλωσσίας του ΣΥΝ, αφού ο προσχηματικός χαρακτήρας του κυβερνητικού «διαλόγου» ήταν ολοφάνερος πριν ακόμη ξεκινήσει. Και, δεύτερον, επειδή οι ευθύνες του ΣΥΝ είναι τεράστιες, καθώς μετέχει ακόμη στο «διάλογο», παριστάνοντας το φύλλο συκής στην κυβερνητική επιχείρηση κοροϊδίας του λαού, υπονομεύοντας το κίνημα Παιδείας και αποδυναμώνοντας τις αντιδράσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ