Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Προστίθενται νέα στοιχεία για τους επίορκους δικαστές

Νέα στοιχεία προστίθενται καθημερινά στα ήδη υπάρχοντα για τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς και τα δικαστικά παρακυκλώματα, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς σ' αυτό τον ευαίσθητο χώρο.

Η πρωτοδίκης Αντ. Ηλεία ζήτησε και έλαβε χτες νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, προκειμένου να απολογηθεί γιατί δεν κατέθεσε δηλώσεις «πόθεν έσχες» για το χρονικό διάστημα 2001-2003.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταθέσεις για τον πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση. Χτες κατέθεσε συμπληρωματικά ένας ακόμα μάρτυρας για την υπόθεση υιοθεσίας. Πρόκειται για το θετό πατέρα του παιδιού, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Ε. Καλούσης του είχε ζητήσει 30.000 ευρώ προκειμένου να αποφανθεί υπέρ του στη δικαστική διαμάχη με τη φυσική μητέρα.

Πηγές από τον Αρειο Πάγο πιστεύουν ότι ο εν λόγω δικαστής Καλούσης είχε σχέση με τη νύχτα, καθώς το κατηγορητήριο τον εμπλέκει ακόμα και με μαστροπεία. Ο δικαστής επίσης, φέρεται ότι εμπλέκεται και με υποθέσεις για τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου, ενώ ερευνάται η διασύνδεσή του με την ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ο αντεισαγγελέας εφετών Ν. Αθανασόπουλος, ο οποίος ενέχεται σε υποθέσεις με τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη.

Οσον αφορά την A. Ηλία, έγινε γνωστό ότι ελέγχονται οι δραστηριότητές της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πηγές του Αρείου Πάγου διευκρίνιζαν ότι υπάρχουν σε βάρος της στοιχεία για αρκετά παραπτώματα στο παρελθόν, εκ των οποίων πολλά έχουν παραγραφεί, ωστόσο «δίνουν μια εικόνα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, Σ. Μπάγιας, έδωσε χτες διευκρινίσεις για τα όσα είπε κατά την ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Σ. Μπάγιας σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δε δέχτηκε τηλεφωνική απειλή, ενώ η αναφορά του σε «παραδικαστικά κέντρα» αφορούσε απαράδεκτα φαινόμενα διαφθοράς (μεμονωμένα ή με τη μορφή «κυκλωμάτων») που ήδη έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως της δημοσιότητας.

Τέλος, χτες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ο δημοσιογράφος Σπ. Καρατζαφέρης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο. Ο δημοσιογράφος προσκόμισε και κασέτα στην οποία εμφανίζεται κάποιος καταζητούμενος που αναφέρει σε συνεργάτη της εκπομπής του ότι δύο ιερωμένοι της αρχιεπισκοπής του ζήτησαν ναρκωτικά στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ