Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΝΕΛΙΞΗ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ: «στη φιλομαοϊκή οργάνωση ΠΠΣΠ εντάχθηκε το 1979 (...) δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την εκκλησία (παρότι η οικογένειά του είχε άριστους δεσμούς με το δικτατορικό καθεστώς και τους παραεκκλησιαστικούς κύκλους) ο παράξενος χαρακτήρας του συνδέθηκε με την απροσδόκητη πρωτοβουλία του να γράψει στο εσωτερικό των γραφείων της ΠΠΣΠ το ακατανόητο σύνθημα "θάνατος στους κομμουνιστές". Αν και κάποιοι είπαν τότε ότι "το παιδί δεν ήταν με τα καλά του" ο Βαβύλης διαγράφεται το 1980 ως συνεργάτης των αρχών ασφαλείας» (από το ρεπορτάζ του Φ. Παπούλια /ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»: «Μόλις έφθασαν στο πέρασμα Φερνέτι (Τεργέστης) ο Βαβύλης πήρε τα ναρκωτικά από τη συνήθη κρυψώνα (το λάστιχο του αυτοκινήτου) και τα έβαλε στο σακίδιό του. Μετά διέσχισε με τα πόδια τα σύνορα και ο Μοντανιέρ τον έβαλε στο δικό του αυτοκίνητο» (από τη δικογραφία των ιταλικών αρχών / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ: «σας πληροφορώ ότι τα γραφόμενα στην επιστολή είναι αυτούσιο κείμενο από το βιβλίο του κ. Χρήστου Γιανναρά "Πείνα και Δίψα" εκδόσεις "Γρηγόρη" σελίδα 137. Και όταν λέω αυτούσιο, κυριολεκτώ. Το μόνο που αλλάζει ο Βαβύλης είναι ότι τη λέξη "βρέφος" που υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο την κάνει "μωράκι"» (επιστολή αναγνώστη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΟΙ: «Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του "Π" ο Ρόντος είχε με δική του πρωτοβουλία χρηματοδοτήσει τον Βαβύλη μέσω μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ καθώς και μέσω της ανεξέλεγκτης ροής κονδυλίων προς τις περιβόητες μη κυβερνητικές οργανώσεις με τις οποίες ασκούνταν πολιτική παρεμβάσεων σε ευαίσθητες περιοχές (Βαλκάνια, Κόσοβο, Αφγανιστάν, Μ. Ανατολή κλπ.) εκείνη την περίοδο» (το ρεπορτάζ στο ΠΑΡΟΝ)

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ: «Ο Βαβύλης ούτε κρύβεται, ούτε σιωπά, επικοινωνεί ανοιχτά (...) οι ελληνικές αρχές και υπηρεσίες γνωρίζουν καλά πού κρύβεται, που "φιλοξενείται" και ποιοι "εργοδότες" του προστατεύουν τον Απόστολο Βαβύλη αλλά δεν τολμούν ούτε να διανοηθούν να τον ενοχλήσουν» (το σχόλιο στην ΑΥΡΙΑΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ