Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Δωρίζουν» τον Βαβύλη ... «πρεσβεύουν» την κάθαρση

«Τους Βαβύληδες και τους Γιοσάκηδες τους χαρίζουμε εκεί όπου ανήκουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης απαντώντας στις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, με τις οποίες ο Β. Μεϊμαράκης επέρριπτε ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη που εξέθρεψαν τέτοια φαινόμενα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, συνέχισε στις δηλώσεις του ο Ν. Αθανασάκης, «ασχημονεί και εκτίθεται γιατί αποκαλύπτει τις προθέσεις και τους στόχους της ΝΔ, η οποία καταφεύγει και πάλι στη γνωστή μέθοδο του αντιπερισπασμού για τη μετάθεση του θέματος στο ΠΑΣΟΚ».

Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι οι Βαβύληδες κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια με διπλωματικά έγγραφα που τους παρείχαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι «μονομάχοι» του δικομματισμού οξύνουν και γι' αυτό το θέμα την αντιπαράθεσή τους, με μοναδικό στόχο να τη «σκεπάσουν».

Εξάλλου, ο Ν. Αθανασάκης, σε χτεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αντέννα» και αναφερόμενος στο περιβόητο «διπλωματικό διαβατήριο» του Βαβύλη ανέφερε: «Διπλωματικό διαβατήριο ακούω και διαβατήριο δε βλέπω. Και εάν έχει εκδοθεί διαβατήριο, να δούμε ποιος το εξέδωσε και να μας πούνε ποιος πήρε την ευθύνη». Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο συγκεκριμένο γεγονός «δεν υπάρχει ανάμειξη του υπουργείου Εξωτερικών».

Πάντως, τα συγκεκριμένα γεγονότα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα... αξιοποιούν για «πολιτική διαμάχη». Ο Ν. Αθανασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί για υπεύθυνη στάση, έχουμε και πάλι την προσπάθεια κατασκευής ενός εχθρού, σε κάθε περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, για να βγει η ΝΔ από τα αδιέξοδά της».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας συγχρόνως να εμφανίσει το κόμμα του σαν τον πρεσβευτή της «κάθαρσης» υποστήριξε: «Εμείς για όλα αυτά τα θέματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό, έχουμε μία και μόνη θέση, διαφάνεια παντού, διαφάνεια για τα πάντα, διαφάνεια για όλους, όλη η αλήθεια στο λαό. Τη λάσπη που έχουν στην αυλή τους, ας μην επιχειρούν να τη μεταφέρουν σε άλλη περιοχή».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» που εμπλέκει τον συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο, με τον Βαβύλη, ο Ν. Αθανασάκης δήλωσε: «Εχω επικοινωνήσει με τον κ. Ρόντο για το δημοσίευμα αυτό και ο κ. Ρόντος, δηλώνει ότι ούτε είχε ποτέ ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Απόστολο Βαβύλη και ότι πρόθεσή του είναι μετά την επιστροφή του στην Αθήνα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το δημοσίευμα αυτό».

Για το ίδιο θέμα και ο Αλ. Ρόντος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «δε γνωρίζει το Γιοσάκη», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε ότι θα κάνει μήνυση στην εφημερίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ