Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κανείς δεν τον πιστεύει...

Δυστυχώς, για σας και την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχετε, κ. Παπαθανασίου, ούτε καν η «Καθημερινή» δε σας πιστεύει. Μπορεί, εσείς, να λέτε παντού όπου βρεθείτε, ότι τα όσα εξαγγείλατε προχτές δε συνιστούν απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά σας ακούνε όλοι βερεσέ. Για παράδειγμα, ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής» ήταν ο εξής: «Απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα».

Και έτσι είναι τα πράγματα. Αυτό κάνετε. Απελευθερώνετε τη δύναμη και την ασυδοσία των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων και αλυσίδων, ώστε να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερο στα χέρια τους το εμπόριο, τον τζίρο και τα κέρδη. Και καταδικάζετε τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες στο μαρασμό και την εξόντωση.

Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι η αλήθεια της σύγχρονης καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ευρωμονοδρόμου και της απάνθρωπης ζούγκλας της αγοράς. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως τα ίδια πρεσβεύουν και οι λοιποί οπαδοί της ευρωένωσης, όπως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οσο, για τις υποσχέσεις που μοιράζετε, για θέσεις εργασίας και φτηνότερα προϊόντα, κρατηθείτε λίγο, για να μη... χρεοκοπήσετε. Οταν οι λίγοι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχοί ακόμη φτωχότεροι, όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ