Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Αναμένονται 50 μεταθέσεις δικαστών

Μεταθέσεις μεγάλης κλίμακας αναμένονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, μετά τις καταγγελίες με τους επίορκους δικαστές και τα παραδικαστικά κυκλώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να μετατεθούν γύρω στους 50 δικαστικούς λειτουργούς από διάφορα δικαστήρια της χώρας λόγω πολυετίας. Μοναχά στα δικαστήρια του Ηρακλείου Κρήτης αναμένεται να γίνουν 13 -15 μεταθέσεις.

Αλλη μια δικαστική λειτουργός πιθανότατα θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, καθώς ελέγχεται για μεροληπτική απόφαση υπέρ του διαβόητου αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη. Συγκεκριμένα, ερευνάται ο ρόλος της συγκεκριμένης πρωτοδίκη, η οποία δήλωνε κώλυμα για οικογενειακούς λόγους να συμμετάσχει σε μια δίκη στην Καλλιθέα, ενώ την ίδια μέρα πήρε μέρος σε άλλο δικαστήριο σε υπόθεση που αφορούσε τον Ι. Γιοσάκη, αφού προηγούμενα έγιναν διπλές αλλαγές με συνάδελφό της, που εγκαλείται για την ίδια υπόθεση.

Στο μεταξύ, διάφορες υποθέσεις που είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τα δικαστήρια ξαναέρχονται τώρα στην επικαιρότητα, με αφορμή τα παραδικαστικά κυκλώματα.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά κατέθεσε χτες ο Β. Μπένος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά για δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμη στα δικαστήρια και φέρεται να έχει ζημιωθεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν αγωγές, ασφαλιστικές υποθέσεις κλπ. καθηγητών του Πανεπιστημίου κατά συναδέλφων τους. Σ' αυτές τις υποθέσεις εμπλέκονται δικαστές του Πειραιά που απασχόλησαν ή απασχολούν ακόμη τη Δικαιοσύνη με τα παραδικαστικά κυκλώματα.

Τέλος, στον Γ. Σανιδά κατέθεσε χτες και βαρυποινίτης, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για εμπορία 900 γραμμαρίων ηρωίνης. Ο εν λόγω κρατούμενος των φυλακών είχε απολογηθεί στην Αντ. Ηλία, η οποία παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Την προσεχή Τρίτη δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων και, όπως ανέφερε, εκεί θα πει όλη την αλήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ