Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εντατικές προετοιμασίες σ' όλη την Ελλάδα

Την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Εντείνονται οι προετοιμασίες των φιλειρηνικών - αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ' όλη την Ελλάδα για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ (με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της έναρξης του πολέμου και τη συνεχιζόμενη κατοχή στο Ιράκ, την κατάσταση στην Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν) και με αποκορύφωμα το μεγάλο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που θα γίνει την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια και την πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Σ' όλη την Ελλάδα, οι Επιτροπές Ειρήνης, σε συνεργασία με άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, πραγματοποιούν αντιπολεμικές συσκέψεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, προετοιμάζουν συλλαλητήρια.

Σε Μακεδονία - Θράκη

-- Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Επίσης, την Πέμπτη, 17 Μάρτη, διοργανώνεται συναυλία με καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Τέλος, τη Δευτέρα 28/3 στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ημερίδα για τη Νέα Τάξη και την Εθνική Ανεξαρτησία.

-- Στην Καβάλα, στις 18 Μάρτη, 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Κομοτηνή, στις 16 Μάρτη, 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 18 Μάρτη μπροστά στο Δημαρχείο, 7 μ.μ.

Στην Πελοπόννησο

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Πύλου καλεί σε εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει στέλεχος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, την Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Πύλου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσήνης καλεί σε εκδήλωση με ομιλία και προβολή ταινίας, την Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Δροσιά».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Τριφυλίας καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Αρκαδία» (Κουκούμη) στην Κυπαρισσία.

-- Στην Καλαμάτα προγραμματίζεται τριήμερο αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων από την Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, που θα κορυφωθεί με αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

  • Την Τρίτη 15 Μάρτη, στις 2 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας μαζί με τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καλούν σε εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
  • Την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «REX» στην Καλαμάτα με ομιλητές τον Αντώνη Κακκαρά, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), αρχιπλοίαρχο εα του Πολεμικού Ναυτικού, διδάκτορα της Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στις Βρυξέλλες. Νέοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί απειλή για την Ευρώπη» και τον Θεμιστοκλή Στοφορόπουλο, πρέσβη επί τιμής, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, με θέμα: «Ιράκ, Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή».

Επίσης για την Παρασκευή, 18 Μάρτη έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις:

-- Στην Πάτρα, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.

-- Στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλ. ΟΤΕ.

-- Στην Κόρινθο, στις 6.30 μ.μ., στα Περιβολάκια.

-- Στην Τρίπολη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στο Ναύπλιο, στις 7 μ.μ., στην πλ. Δημαρχείου.

-- Στη Σπάρτη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Ζάκυνθο, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλία

-- Στη Λάρισα, σε σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων κατά του Πολέμου αποφασίστηκε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο για τις 23 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, την Τετάρτη 16 Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διεθνείς Εξελίξεις». Εισηγητές θα είναι ο Δ. Αλευρομάγειρος, στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος θα μιλήσει για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις επιπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και ο Β. Φίλιας, καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρώην πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, που θα μιλήσει για τα δύο χρόνια μετά την επέμβαση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ.

-- Στο Νομό Τρικάλων θα γίνει συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, την Τρίτη 8 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων, στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».

-- Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο θα γίνει και στην Καρδίτσα στις 18 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, την Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης του νομού συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων φορέων, μελών της, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στο Νομό Μαγνησίας.

Στην Πρέβεζα

Η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από τον πόλεμο στο Ιράκ πραγματοποιεί αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο Θεοφάνειο.

Στην Κρήτη

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και συγκεκριμένα:

-- Στη συγκέντρωση και κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών.

-- Συμμετοχή στην Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού την Κυριακή 20 Μάρτη.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, σήμερα, Σάββατο 5 Μάρτη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της (Βρυούλων 14), πραγματοποιεί σύσκεψη στο χώρο της Εκπαίδευσης, με θέμα το συντονισμό δράσης εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών και την ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ