Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αναδρομικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ έγινε με τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ; Πριν από δυο μόνο μέρες, ο Γιώργος Αλογοσκούφης με τον Πέτρο Δούκα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μίλαγαν για ανύπαρκτες αντοχές της οικονομίας και ανάγκη τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.

Χτες, ο Κ. Καραμανλής, μίλησε για πολιτική απόφαση και ανακοίνωσε την καταβολή ενός μικρού μόνο μέρους των αναδρομικών και, μάλιστα, σε δόσεις. Κι όλ' αυτά, μετά το βρώμικο «μεγάλο κόλπο» της κυβέρνησης, με την απόσυρση στο παρά πέντε της προσφυγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ενα είναι το συμπέρασμα: Η σθεναρή διεκδίκηση φέρνει αποτέλεσμα. Δεν αλλάζει, βέβαια, ριζικά τα πράγματα. Ούτε καν επιστρέφει το σύνολο των κλοπιμαίων. Σίγουρα, όμως, αποτελεί μια νίκη των συνταξιούχων, πρώτα και κύρια και των εργαζομένων γενικότερα.

ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ το έλεγαν «συμβόλαιο με το λαό» τώρα το λένε ...«συμφωνία», όπως προκύπτει από όσα είπαν και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης στο συνέδριό τους.

Ποια ακριβώς είναι η διαφορά δεν είμαστε σε θέση να την εντοπίσουμε, αν και ο «όρος» συμφωνία μοιάζει λίγο πιο ...ανεπίσημος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό το κόμμα έχει ιστορικά αποδείξει τι εννοεί, όταν μιλά για «κοινωνικά συμβόλαια» και «συμφωνίες».

Ξέρετε άλλωστε πως είναι αυτά τα πράγματα. Οταν βγάλεις κακό όνομα, δύσκολα σε ξανα - εμπιστεύεται κανείς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ (είτε περισσότερο, είτε λιγότερο) φανερά οι επιχειρηματικές κινήσεις στον χώρο των ΜΜΕ, όπως διαβάζουμε. Το τοπίο αλλάζει και ...παραμένει ίδιο ταυτόχρονα μια και συμμαχίες διαμορφώνονται, συγχωνεύσεις ψήνονται, συμφωνίες τελειώνουν, αλλά σχεδόν οι ίδιοι παραμένουν στα πράγματα.

Και δεν αναφερόμαστε βέβαια σε πρόσωπα και εταιρίες. Για τα συμφέροντα μιλάμε που θα συνεχίσουν να ελέγχουν το ...προϊόν πλέον της ενημέρωσης, όσο κι αν μεταβάλλονται τα ποσοστά των «βασικών μετόχων».


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ