Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης

Γι' αυτό και το ΚΚΕ, εκτός της καθημερινής και ασίγαστης πάλης του για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κεφαλαιοκρατικής επίθεσης, προτάσσει και προβάλλει την επιτακτική ανάγκη της οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου. Γιατί, εκτός του προαναφερόμενου και βαθιά αντιλαϊκού δρόμου της πλουτοκρατίας, υπάρχει και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης της χώρας. Ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής του και, ταυτόχρονα, βασικό κίνητρο ανάπτυξης την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και όχι τα επιχειρηματικά κέρδη και το κυνήγι τους.

Αυτοί είναι οι δυο δρόμοι ανάπτυξης της χώρας. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Οπως δυο είναι οι τάξεις της καπιταλιστικής μας κοινωνίας και τα αντιδιαμετρικά αντίθετα συμφέροντά τους. Η εργατική τάξη, που παράγει τον κοινωνικό πλούτο και οι εκμεταλλευτές της, που καταληστεύουν το μόχθο της πρώτης.

Αυτή είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Και δεν αλλάζει με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ούτε με τις καλλιεργούμενες από διάφορους αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες, συγχύσεις και αποπροσανατολιστικές θεωρίες και αντιλήψεις. Οσο πιο γρήγορα απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τις κάθε λογής παγίδες. Οσο πιο γρήγορα χειραφετηθούν και κάνουν πραγματικά δική τους υπόθεση όλα όσα καθορίζουν τη ζωή τους, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους και τη χώρα συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ