Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Παραισθήσεις» της «Αυγής»

«Ο "Ριζοσπάστης" στη γραμμή των ΗΠΑ!» είναι ο τίτλος των πρώτου σχολίου στις «Ρήσεις -Αντιρρήσεις» της χτεσινής «Αυγής».

Αυτή την ...έμπνευση έδωσε στον Β.Β. το προχτεσινό ρεπορτάζ του «Ρ» για την παρουσίαση της Εκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, όπου -μεταξύ των άλλων - σημείωνε ότι «τα στοιχεία της Εκθεσης αποτελούν αποστομωτική απάντηση και ρίχνουν ευθύνες στους "ριζοσπάστες" εκείνους που επιμένουν στις σάπιες προτάσεις για την ακίνδυνη κάνναβη που οδηγούν στην τυραννική εμπειρία του περιθωρίου».

«Ο "Ρ" υιοθετεί με ευκολία τις πλέον συντηρητικές θέσεις του ΟΗΕ για το θέμα, θέσεις που "ανανεώθηκαν" για τελευταία φορά το...1988» συμπεραίνει ο Β.Β. και κατακεραυνώνει: «Δεν περιμέναμε διαφορετική ανάγνωση και αντιμετώπιση της έκθεσης του ΟΗΕ από το "Ρ"... Παραβλέπει έτσι ότι η Ολλανδία επιτρέπει τη λειτουργία χιλιάδων coffe shops, ενώ, αντιθέτως, οι ΗΠΑ επιμένουν στην ιδιαίτερα προσφιλή στο "Ρ" κατασταλτική πολιτική τους για τους χρήστες ναρκωτικών».

Ο «Ρ», όμως, ανάγνωσε με καθαρό μυαλό τα συμπεράσματα της ολλανδικής κυβέρνησης που τον Αύγουστο του 2004 ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι η «κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη» ότι τα coffee shops «δεν είναι άμοιρα ευθυνών», όσον αφορά στη συντήρηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και δεν επαρκούν για την καταστολή του εγκλήματος που συνδέεται με τα ναρκωτικά και ότι «τα coffee shops μπορεί να αναιρούν τη γενικότερη ολλανδική πολιτική για τα ναρκωτικά».

Τι πιο καθαρή ανάγνωση απ' αυτή; Εκτός κι αν η ευφορία της «ανανέωσης» έχει - εκτός των άλλων - τόσο δυνατές παραισθήσεις, ώστε να μπερδεύει κανείς τις σχετικές θέσεις του ΚΚΕ και τα δημοσιεύματα του «Ρ», με τις ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο «Ρ» και το ΚΚΕ δε χρειάζονταν την εμπειρία των ολλανδικών coffe shops, για να διαπιστώσουν ότι η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη. Το κατάλαβαν πριν απ' τον πόλεμο, το αντιπάλεψαν στην Κατοχή, μέσα απ' τις γραμμές της ΕΠΟΝ και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο, με σύνθημα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Οι λαθροχειρίες του Β.Β., όμως, δε σταματούν εδώ. «Τι κατάλαβε (σ.σ. ο "Ριζοσπάστης") απ' τις τοποθετήσεις του προέδρου και του διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Ν. Παρασκευόπουλου και Χ. Πουλόπουλου», σχολιάζει ο Β.Β., «οι οποίοι τόνισαν με έμφαση ότι η μείωση των coffe shops δεν αποτελεί στροφή στη μακροχρόνια πολιτική της Ολλανδίας;».

Οσον αφορά την τοποθέτηση του Ν. Παρασκευόπουλου είναι καταγεγραμμένη στο «Ρ», αλλά πιθανώς να μην την είδε ο Β.Β. Πάντως, ο «Ρ» κατάλαβε εκείνο που υπάρχει στο δελτίο Τύπου του ΚΕΘΕΑ και ανέγνωσε στην παρουσίαση της έκθεσης ο Χ. Πουλόπουλος: «Το γεγονός ότι η ολλανδική κυβέρνηση αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργεί η χρήση, η καλλιέργεια και η διακίνηση της κάνναβης στην υγεία και την κοινωνία, θα έχει μακροπρόθεσμη επίπτωση εντός και εκτός των ολλανδικών συνόρων».

Κουτοπονηριές λοιπόν! Και αγωνία, μην κλείσουν τα coffe shops πώλησης της κάνναβης στην Ολλανδία..!


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ