Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17 ΜΑΡΤΗ: ΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Επιχείρηση εξωραϊσμού της ιμπεριαλιστικής ΕΕ στα σχολεία

Το «Ευρωσύνταγμα» επιλέχτηκε για φέτος ως θέμα για εκδηλώσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια

Την Ευρωπαϊκή Ενωση της ανεργίας, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, την ΕΕ που μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία και διαγκωνίζονται για τις νέες αγορές, την ΕΕ του χτυπήματος κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων γίνεται προσπάθεια να κρύψουν από τη νεολαία, οι ιθύνοντές της και να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο οικοδόμημα ως κοινή προσπάθεια των χωρών βασισμένη σε κοινές αξίες. O λόγος για το λεγόμενο ευρωσύνταγμα και πώς επιχειρείται μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης στις χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα «Η άνοιξη της Ευρώπης», που έχει ξεκινήσει από το 2003, γίνεται προσπάθεια όλο και περισσότεροι νέοι να δεχτούν και να γαλουχηθούν με τις κοινές, υποτίθεται, αξίες της ΕΕ. Δεν είναι τίποτε άλλο από μια καλά στημένη προπαγανδιστική μηχανή με παιδαγωγικό επικάλυμμα που θέλει να εξοικειώσει τους αυριανούς εργαζόμενους με το αντιδραστικό οικοδόμημα του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ. Ετσι, η 17 Μάρτη και στη χώρα μας έχει οριστεί ως μέρα της Ανοιξης της Ευρώπης και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές καλούνται να διοργανώσουν εκδηλώσεις στα σχολεία, ώστε υποτίθεται «να συζητήσουν για το πώς οραματίζονται την Ευρώπη και το μέλλον της στην εποχή που εισάγεται μετά την υπογραφή του ευρωσυντάγματος».

Και σε αυτή την προσπάθεια, το λαϊκό κίνημα, όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις και στο χώρο της εκπαίδευσης χρειάζεται να απαντήσουν. Με πολύμορφες αντιδράσεις, ώστε να μην περάσει στις νεανικές συνειδήσεις η εξωραϊσμένη εικόνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης της ανεργίας, των πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ