Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
Στενές σχέσεις...

Την προσπάθεια για την καλλιέργεια μιας «νέας εικόνας» των ΗΠΑ στην ελληνική κοινή γνώμη, εγκαινίασε χτες ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τσαρλς Ρις. Ο Αμερικανός διπλωμάτης, για την πρώτη του επαφή με τους Ελληνες δημοσιογράφους και την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, επέλεξε να εμφανιστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Ζάππειο.

Στην ομιλία του, ο Τ. Ρις απέδωσε εύσημα στη στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και υπογράμμισε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτελεστεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη στάση της Αθήνας και τη συμβολή της στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. «Η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, στο θέμα της ασφάλειας, σημείωσε, δεν έληξε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ότι διεξήχθησαν χωρίς να συμβεί τίποτε, αποτελεί ένα γεγονός», συμπλήρωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης, υπονοώντας σαφώς ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά χάρη στην αμερικανική βοήθεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ