Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εν αναμονή του Εκλογοδικείου

Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση απέναντι στην απόφαση του Εκλογοδικείου βάσει της οποίας προσμετρώνται τα «λευκά» στο εκλογικό μέτρο, γεγονός που προκάλεσε «καραμπόλα» στην Κεντρική Μακεδονία και ενίσχυσε κατά μία έδρα την εκλογική δύναμη της ΝΔ.

Η κυβέρνηση αποκρούει τις κατηγορίες ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόφαση του Εκλογοδικείου επικαλούμενη την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά την ίδια στιγμή αποφεύγει να πάρει θέση για το ζήτημα των «λευκών», προβάλλοντας τη δικαιολογία της μη δημοσιοποίησης της απόφασης του Εκλογοδικείου.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει και πολύ περισσότερο δεν προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και βεβαίως δεν τις σχολιάζει. Είναι παράδοξο δε να σχολιάζονται αποφάσεις της Δικαιοσύνης που δεν έχουν καν εκδοθεί», δήλωσε χτες ο Ευ. Αντώναρος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Εκλογοδικείου. Στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που τα «λευκά» πιάσουν το εκλογικό μέτρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε συνταγματολόγους και εκλογολόγους!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το Εκλογοδικείο σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε κατά πλειοψηφία 6-5 για πρώτη φορά ότι «τα λευκά υπολογίζονται στο εκλογικό μέτρο, καθώς πρόκειται για έγκυρες ψήφους». Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσει η ΝΔ κατά μία τις έδρες της στη Βουλή, καθώς αφαιρείται η έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πέλλας από τον Γ. Πασχαλίδη και την παίρνει η Παρθένα Φουντουκίδου της ΝΔ. Ταυτόχρονα, από την «καραμπόλα» που δημιουργείται, εκτός Βουλής μένει ο Κ. Ζαχαράκης (ΝΔ Θεσσαλονίκης) και μπαίνει στη Βουλή ο Θεοχ. Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης). Επίσης, επιστρέφει στη Βουλή ο Αχ. Καραμανλής (ΝΔ Σερρών) και χάνει την έδρα ο Στάθης Κουτμερίδης (ΠΑΣΟΚ Σερρών).

Σε δηλώσεις του ο Γ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι ετοιμάζει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα γιατί το εκλογικό σύστημα θα γίνει λιγότερο αναλογικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ