Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΕ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ: «Κατάπληξη και οργή προκαλεί ο θάνατος μιας γυναίκας που έπασχε από επιληψία στις φυλακές της Θεσσαλονίκης. Οχι μόνο για το ευτελές του αδικήματός της - δεν είχε να πληρώσει 1.500 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή της, αλλά και επειδή το δικαστήριο παρότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας της δεν της επέτρεψε να την εκτίσει στο ψυχιατρείο» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ ΗΡΩΙΝΗ: «Σε επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2002 σε καταυλισμό Τσιγγάνων, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε 20χρονη έγκυο και την ξυλοκόπησαν άγρια. "Είμαι έγκυος, σταματήστε" τους φώναζε, αλλά εκείνοι συνέχισαν. Αιμόφυρτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αποβάλει. Για την κακοποίησή της το μόνο που έγινε ήταν μια "άτυπη έρευνα". Δεν καταλογίσθηκαν ευθύνες και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ: «Η ασυναγώνιστη αίσθηση καθήκοντος των Ιαπώνων εργαζομένων με τις ατέλειωτες ώρες εργασίας τους είναι αρκετή για να είναι ανταγωνιστικές οι εξαγωγές της χώρας τους και οι ίδιοι πλούσιοι (...) Στις ΗΠΑ εργάζεται παραγωγικά περίπου το 75% του πληθυσμού, ενώ στην Ευρωζώνη το ποσοστό αυτό κινείται γύρω στο 65%. Επίσης και οι ώρες εργασίας είναι περισσότερες ανά εργαζόμενο στις ΗΠΑ. Να λοιπόν γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σχετικά φτωχότεροι (...) Οι ευρωπαϊκές επιλογές για παροχή κοινωνικής κάλυψης στην υγεία, την ανεργία και την τρίτη ηλικία καθιστούν λιγότερο ανταγωνιστική την αγορά εργασίας. Οι επιλογές όμως αλλάζουν όταν το θελήσουν οι ενδιαφερόμενοι» (από το κύριο άρθρο στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ: «Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, η κυβέρνηση Καραμανλή επιζητεί την ανάμειξη και τη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα ώστε να καμφθεί η σκληρή στάση που τηρούν τα Σκόπια από τη στιγμή που αναγνωρίστηκαν» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ