Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συννεφιασμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΤΕ, ΠΑΛΙ, Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ! Μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται ξανά στον ουρανό των Βαλκανίων. Κινδυνεύει κατά τους ΝΑΤΟικούς να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, οπότε ...ενισχύονται οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σ' αυτές τις υποθέσεις, φυσικά, το αποτέλεσμα μετράει και αυτό δεν είναι άλλο από το στρατιωτικό παράγοντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που καθορίζουν το παιγνίδι στην περιοχή.

Οι προφάσεις πάντα θα βρίσκονται και όταν δε βρίσκονται θα δημιουργούνται κι όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Ευρωπαίοι διστάζουν να παρέμβουν ακόμη και με τον πιο καταστρεπτικό τρόπο.

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους επιχειρηματίες να ρίξουν τις τιμές των προϊόντων, προκειμένου να βοηθήσουν τα ...χαμηλά εισοδήματα. Αυτό έκανε, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, με αφορμή τη Μέρα του Καταναλωτή και αποτελούσε την κυβερνητική απάντηση (όσο και μια έμμεση παραδοχή) στην ακρίβεια!

Εσείς τι λέτε; Θα ...ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες σε τέτοιου είδους εκκλήσεις ή «δουλευόμαστε», χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιος ακριβώς μας κοροϊδεύει;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. Τα κέρδη τους ποτέ δεν είναι καλά, όταν μπορούν να είναι ...μεγαλύτερα και σίγουρα η απελευθέρωση του ωραρίου, που «ψήνεται», κάθε άλλο παρά θα τους χαλάσει τα σχέδια.

ΠΑΝΤΩΣ, Ο Δ. Σιούφας μπήκε στον κόπο χθες να μας προσδιορίσει και το ρόλο της ΔΕΗ στη «νέα απελευθερωμένη αγορά ενέργειας». Θα είναι, λέει, «κεντρικός πόλος» και θα αποτελέσει «εθνικό κεφάλαιο».

Τώρα, το τι είδους «εθνικό κεφάλαιο» θα είναι αυτό, όταν ολοένα και περισσότερο διευρύνεται η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, μόνον η κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει. Οσο για τα περί «κεντρικού πόλου», τα ...διαπιστώσαμε με την περίπτωση του ΟΤΕ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κυρίως, όταν κάθε «καλός» επενδυτής - κεφαλαιοκράτης ανέπτυξε σχεδόν τζάμπα τις επιχειρηματικές και κερδοσκοπικές δραστηριότητές του πάνω στις υποδομές που πλήρωνε ο Ελληνας φορολογούμενος για δεκαετίες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφωνία για την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων (2011-07-28 00:00:00.0)
ΑΛΥΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ (2008-04-23 00:00:00.0)
Φωτιές και «φωτιές».... (2007-08-01 00:00:00.0)
Εμμονή στη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία (2005-11-23 00:00:00.0)
Κάντε κάτι και σεις... (2003-05-21 00:00:00.0)
Υποκριτικές «διαπιστώσεις» και εκβιασμοί (1999-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ