Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: «Οπως αναφέρει η έρευνα επιστημόνων από το Λάνσετ, "τα αέρια του θερμοκηπίου που εκλύονται από την κατανάλωση κρέατος από πληθυσμούς υψηλότερων εισοδημάτων πρέπει να τύχουν της ίδιας προσοχής με αυτά που εκλύονται από την οδήγηση και τις πτήσεις" (...) η μελέτη επισημαίνει πως για να σταθεροποιηθούν οι συγκεκριμένες εκπομπές ρύπων απαιτείται μια μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης κρέατος κατά 10%» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: «Αν ο κάθε άνθρωπος κατανάλωνε όσο ο μέσος όρος των Ευρωπαίων, ο κόσμος μας θα χρειαζόταν τρεις πλανήτες για να τα βγάλει πέρα μέσα σ' ένα χρόνο. Κι αυτό γιατί παγκοσμίως καταναλώνουμε και ρυπαίνουμε 30% παραπάνω από ό,τι μπορεί να αντέξει η Γη, όπως διαπιστώνουν ερευνητές» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: «Η παγκόσμια κρίση στις τιμές των τροφίμων μειώνει τις αντιστάσεις κατά των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων και ανοίγει το δρόμο για τη χρήση τους σε πολλές χώρες (...) στις ΗΠΑ οι παραγωγοί σιτηρών δηλώνουν πρόθυμοι να υιοθετήσουν τα ευρήματα της βιοτεχνολογίας για να ενισχύσουν τις προμήθειές τους. Στην Ευρώπη κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες ζητούν την άμεση εφαρμογή ρυθμίσεων για εισαγωγές γενετικά τροποποιημένων προϊόντων. Η διεθνής οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων PETA ανακοίνωσε χθες πως θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον βρει αποδοτική μέθοδο για την παραγωγή "τεχνητού" κρέατος σε ανταγωνιστικές τιμές έως το 2012» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ: «Γενικώς ως επιχείρημα έχει καταντήσει της πλάκας (...) φαίνεται όμως πως η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά αποθαρρύνει όσους έχουν λόγους να πιπιλίζουν την καραμέλα της "ελεύθερης αγοράς" και του "ανταγωνισμού" (...) εκείνους που δεν καταλαβαίνω είναι τους δημοσιογράφους (...) δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάνε ώστε να βγαίνουν με ύφος ιεροκήρυκα και να εξυμνούν τα θαυμαστά και υπέροχα που επιφυλάσσει για τους καταναλωτές ο περίφημος ανταγωνισμός όταν τέσσερα χρόνια τώρα πουθενά και σε καμιά περίπτωση δεν τον είδαμε να αποδίδει» (ο Ε. Μπαρτζινόπουλος στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ