Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Αστυνομία των μεγαλοφραουλάδων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για όσους διατηρούν την παραμικρή αμφιβολία για το ρόλο που έπαιξε η Αστυνομία στη διάρκεια της τριήμερης απεργίας των μεταναστών εργατών γης στη Ν. Μανωλάδα, η παράθεση και μόνο των γεγονότων είναι αποκαλυπτική. Από την Παρασκευή το πρωί, οι τσιφλικάδες και οι μπιστικοί τους περπατούσαν ανενόχλητοι μέσα στη συγκέντρωση των μεταναστών, βρίζοντας και απειλώντας. Η Αστυνομία έκανε πως δεν τους έβλεπε. Το απόγευμα του Σαββάτου, τρία στελέχη του ΚΚΕ δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση τραμπούκων, στην κεντρική πλατεία της Ν. Μανωλάδας. Η Αστυνομία δεν είδε και δεν άκουσε, γι' αυτό ακόμα υποτίθεται πως ψάχνει να συλλάβει έναν από τους εντεταλμένους δολοφόνους που της υπέδειξε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Το ίδιο βράδυ στις παράγκες των μεταναστών έγινε η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Αμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής έκανε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα. Το πόσο ίδρωσε το αυτί της κυβέρνησης φάνηκε την επόμενη μέρα, όταν νωρίς το πρωί οι τραμπούκοι προπηλάκισαν μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας στέλεχος του ΚΚΕ. Κάτω από την πίεση των διαδηλωτών συνελήφθη ένας από τους νταήδες της φράουλας, ο οποίος μέχρι το απόγευμα είχε αφεθεί ελεύθερος με εισαγγελική εντολή!

Το αποκορύφωμα ήρθε το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος απαίτησε την προστασία των μεταναστών και ιδιαίτερα όσων πρωτοστάτησαν στην απεργία για να πάρει την απάντηση από τον αστυνομικό διοικητή της περιφέρειας ότι «θα τηρηθούν τα νόμιμα μόνο ύστερα από επώνυμη καταγγελία»! Για να μην αναφέρει κανείς την καταγγελία των μεταναστών ότι το πρωί της Κυριακής μεταφέρονταν με τη συνοδεία της Αστυνομίας στα φραουλοχώραφα, για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοτσιφλικάδες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ