Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αξιος συμπαραστάτης στην αντιλαϊκή επέλαση

Ανέλαβε την υπεράσπιση της εξευτελιστικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της αύξησης του ενός ευρώ τη μέρα

«Αλλαγές» στην «αγορά εργασίας» έτσι «ώστε να στηριχτεί και η επιχειρηματικότητα και η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων» μέσα σ' ένα ...«εμπεδωμένο αίσθημα ασφάλειας» για τους εργαζόμενους, ζήτησε χτες το ΠΑΣΟΚ διά στόματος εκπροσώπου Τύπου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφερόμενος στη γνωστή έκθεση Κουκιάδη (που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα) σημείωσε ότι «κάθε έκθεση εμπειρογνωμόνων είναι χρήσιμη, ενδιαφέρουσα»!

Συγχρόνως ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε την εξευτελιστική αύξηση του ενός ευρώ, που υπέγραψαν οι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ... ανακαλύπτοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση «επιτίθεται στις αυξήσεις των μισθών, όπως αυτές δίδονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης»...

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όμως, δεν περιορίστηκε εκεί, και αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με τις πολιτικές της ΝΔ έσπευσε να αναδείξει τη ...σπουδαιότητα της έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνα, αφού, όπως είπε, «έρχεται να επιβεβαιώσει τα προβλήματα που έχει η ελληνική οικονομία» με την «επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας», «τη συνεχή κάμψη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Αναφέρεται δηλαδή σε όλα τα ζητήματα τα οποία έχουμε κι εμείς αναδείξει»...

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας ακριβώς τις αντιδραστικές απαιτήσεις του κεφαλαίου, ...εγκάλεσε την κυβέρνηση «γιατί αντί να δημιουργήσει κίνητρα για την αναδιάρθρωση της οικονομίας για επενδυτικές πρωτοβουλίες, παγώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοινώνει για πολλοστή φορά ΣΔΙΤ (σ.σ. Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα), τα οποία ακόμη δε βλέπουμε»! Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε, δηλαδή, να επισπεύσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα παροχής κινήτρων στο μεγάλο κεφάλαιο για να συνεχιστεί η υψηλή κερδοφορία του.

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ για πολλοστή φορά τάχτηκε υπέρ όλων των αναδιαρθρώσεων που απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε «εξόρμηση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «ακρίβεια». Σε σχετικό φυλλάδιο, το οποίο αύριο μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα μοιράσουν στα διόδια της Ελευσίνας, το ΠΑΣΟΚ προχωράει σε μια πλήρη καταγραφή της ακρίβειας και προτείνει για την ...αντιμετώπισή της, όπως χτες ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Μ. Χρυσοχοΐδης,«μελέτες κατά κλάδο σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς», «δίκτυο καταναλωτικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα», «διαβήματα προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού» και «συστηματικούς ελέγχους», ώστε στη συνέχεια «να αναζητηθούν ευθύνες, με βάση τη νομοθεσία του ελεύθερου ανταγωνισμού»!

Σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει σε πυρόπληκτα χωριά του Νομού Ηλείας και στη Νέα Μανωλάδα.

  • Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ μετά το ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από το νοσοκομείο» και στη συνέχεια θα παραμείνει για περίπου δυο βδομάδες στο σπίτι του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ