Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Από τον «τυχοδιωκτισμό» στα «οράματα»...

«Με την εκλογική νίκη του Φερνάντο Λούγο στην Παραγουάη ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για το λαό της (...). Δυναμώνουν τα οράματα του Τσε για μια ενωμένη, ελεύθερη και σοσιαλιστική Λατινική Αμερική (...)».

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει σε προχτεσινή του δήλωση ο κ. Τσίπρας με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Παραγουάη. Κι αφήνοντας κατά μέρος τους βερμπαλισμούς, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η «σταθερότητα» των απόψεων του προέδρου του ΣΥΝ. Θυμίζουμε ότι μόλις ένα μήνα πριν ήταν που ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε βαλθεί να ...αναμετρηθεί με τον «τυχοδιώκτη» (!), όπως είχε αποκαλέσει τότε τον Τσε Γκεβάρα.

Δήλωσε τότε στα «Νέα» (23/3/2008) ο κ. Τσίπρας:

«Αν κάτσει όμως κανείς και αναλύσει τις πολιτικές του θέσεις (σ.σ.: του Τσε) την περίοδο της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, θα δει - είχε αποφανθεί τότε ο κ. Τσίπρας - ότι είχε θέσεις πολύ ακραίες και επίσης ότι εάν εφαρμοζόταν αυτή η πολιτική, μπορεί να έβαζε σε παγκόσμιο κίνδυνο την ανθρωπότητα»!

*

Πριν ένα μήνα, λοιπόν, ο Τσε «έβαζε σε παγκόσμιο κίνδυνο την ανθρωπότητα»!

Αλλά ένα μήνα μετά έχουμε «ύμνους» για τα «οράματά του».

Τι να μεσολάβησε; Μήπως άλλαξε άποψη ο κ. Τσίπρας; ΄Η μήπως κάποιος του «σφύριξε» του κ. Τσίπρα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα έπρεπε να τα μαζέψει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ