Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικοινωνιακή επίθεση για «μεταρρυθμίσεις»

Με γκαιμπελικές μεθόδους επιχειρεί να πείσει ότι οι ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων προνομιούχων»

Σε προπαγανδιστική επίθεση με στόχο την υπεράσπιση της αντιδραστικής πολιτικής που προωθεί και τη δικαίωση του ευρωμονόδρομου προχωρά η κυβέρνηση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος.

Επιχειρώντας να υπερκεράσει και την κριτική που ασκείται «εκ των έσω», ότι τάχα δεν υπερασπίζεται με ιδεολογικούς όρους τις προωθούμενες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση. Εφαρμόζοντας γκαιμπελικές μεθόδους επιχειρεί να πείσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και η κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι προς όφελος των πολλών και όχι «για τα προνόμια των λίγων», όπως είχε ισχυριστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής.

Στο πνεύμα αυτό τα στελέχη της κυβέρνησης υπερασπίζονται επιθετικά τις αντιλαϊκές επιλογές που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην ατζέντα της, όπως το ξεπούλημα του ΟΤΕ, η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου, καθώς και οι προετοιμαζόμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίο ότι η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου θα υπάρξουν «καλύτερες παροχές και υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους». Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το πόρισμα της «επιτροπής Κουκιάδη» είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προετοιμασία του εδάφους για ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, δίχως όμως να παραλείψει να δηλώσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η εξασφάλιση πλήρους και ποιοτικής εργασίας», αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Να διαφημίσει τα «καλά» του ξεπουλήματος του ΟΤΕ προσπαθεί ο υπουργός Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, εμφανίζοντας ως μονόδρομο την εκχώρηση στο γερμανικό κολοσσό. «Λόγω της παγκοσμιοποίησης και του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος η τάση σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο είναι συγχωνεύσεις και συνεργασίες και θα αποτελούσε παράδοξο εμείς να μείνουμε απέξω», είπε (στην ΕΡΑ), διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση «κουβεντιάζει για το μοντέλο συνδιοίκησης του οργανισμού και προφανώς για την τιμή που θα πουλήσουμε ένα ποσοστό τώρα - όποιο είναι...».

Την επιλογή της κυβέρνησης υπερασπίστηκε και ο Κυρ. Μητσοτάκης, θεωρώντας ως προφανές ότι «το ελληνικό δημόσιο θα κοιτάξει να διαφυλάξει στρατηγικούς τομείς, όπως το απόρρητο των επικοινωνιών», παραπέμποντας γι' αυτό στις «επιχειρηματικές συμφωνίες που γίνονται». Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν κάνει παζάρια για την τιμολογιακή πολιτική αφού, όπως είπε, «ο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην ελεύθερη αγορά» και το «δημόσιο συμφέρον» διασφαλίζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών...

Ακόμα πιο επιθετικός ο άλλοτε «αντάρτης» Γ. Μανώλης πλειοδότησε υπέρ της εκχώρησης του μάνατζμεντ του ΟΤΕ: «Αν πιστεύετε ότι το δημόσιο μάνατζμεντ όλα αυτά τα χρόνια ήταν προς όφελος του δημοσίου είστε γελασμένοι», είπε, επικαλούμενος ότι «το δημόσιο μάνατζμεντ ήταν αυτό ουσιαστικά που τα βρήκε με τη Ζήμενς» και «πήγε και αγόρασε την Cosmote». Και κατέληξε: «Το δημόσιο μάνατζμεντ έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλές ΔΕΚΟ, δεν μπορεί το κράτος να κάνει τον επιχειρηματία παντού».

Διαφοροποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, λέγοντας ότι «ως παραδοσιακός λαϊκός δεξιός(!), ποτέ δεν υπεστήριξα ότι ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας θα μπορεί να δοθεί σε ιδιώτες σε ποσοστό πάνω από 49%. Είναι λάθος. Δε νομιμοποιείται όμως το ΠΑΣΟΚ σήμερα να λέει αυτά που λέει όταν το 66% πουλήθηκε σε ιδιώτες επί των ημερών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ