Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Συνεχίζεται η λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. ενάντια στο λαϊκό κίνημα

Επί το έργον...

ICON

Επί το έργον...
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τον «ειδικό εξοπλισμό» της ΕΛ.ΑΣ., κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών και ηγεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), ο αυταρχισμός της ΕΛ.ΑΣ. και η λειτουργία της ως κατασταλτικός μηχανισμός του λαϊκού κινήματος, συνεχίζεται.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, μαζί με τα απαγορευμένα, ακόμα και στα πολεμικά μέτωπα, ασφυξιογόνα χημικά αέρια, που κατά καιρό χρησιμοποιούνται κατά διαδηλωτών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξοπλιστεί με όπλα που εκτοξεύουν σκληρές πλαστικές σφαίρες, που μπορούν να προκαλέσουν έως και θανατηφόρα βλάβη στον πληττόμενο.

Αδιάψευστο τεκμήριο του λόγου το αληθές αποτελεί η πλαστική σφαίρα (σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται στα χέρια διαδηλωτή) με την οποία αστυνομικός σημάδεψε διαδηλωτές αμέσως μετά τη μεγαλειώδη πορεία της 19ης Μαρτίου για το Ασφαλιστικό.

Το γεγονός αυτό διαψεύδει το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., που αρνήθηκε τη χρήση τέτοιων σφαιρών από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια εντελώς παράνομη χρήση που προφανώς πάει να καλυφθεί από το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) "για την υγιεινή και ασφάλεια των αστυνομικών" που αναφέρεται γενικά και αόριστα σε "ειδικό εξοπλισμό".

Ομως ακριβώς για το λόγο αυτό το κείμενο του σχεδίου ΠΔ επιστράφηκε στην κυβέρνηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο "ειδικός εξοπλισμός".

Ολα αυτά δείχνουν ότι, παρά τις διακηρύξεις του κ. Τσιατούρα, νέου αρχηγού της Αστυνομίας, κύριος προσανατολισμός της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο αγωνιζόμενος λαός και όχι το οργανωμένο έγκλημα, ούτε η προστασία των αστυνομικών υπαλλήλων. στο όνομα της οποίας προωθούνται αυτά τα μέτρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός Εσωτερικών αν σκοπεύει να αποσύρει τα ασφυξιογόνα, τα κιγκλιδώματα, τις πλαστικές σφαίρες και να προσανατολίσει την ΕΛ.ΑΣ. στη δίωξη του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για τη νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά (2021-04-14 00:00:00.0)
Βρήκαν το κατάλληλο πρόσχημα (2007-05-22 00:00:00.0)
Στόχος το λαϊκό κίνημα (2007-05-13 00:00:00.0)
Μάτωσαν τις διαδηλώσεις (2001-07-20 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις και αστυνομική βία (2001-05-02 00:00:00.0)
Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ