Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν έχουν δικαίωμα να επαίρονται

Βδομάδα Καλλιτεχνικής Εκφρασης θα διεξαχθεί στις 6 - 9 Μάη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 14ων Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων ζωγραφικής, μουσικής, χορού και θεάτρου. Το υπουργείο Παιδείας συνόδευσε την ανακοίνωση με «μεγάλα λόγια»: «Πρόκειται για ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο και πολυδύναμο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο κινητοποιεί δυναμικά και δημιουργικά την εκπαιδευτική κοινότητα με παράλληλη δραστηριοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων. Σκοπός των Αγώνων είναι η προώθηση της αισθητικής αγωγής των μαθητών, η σύνδεση της Παιδείας με τις τέχνες και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών στα σχολεία»...

Αναμφισβήτητα, το μεράκι μαθητών και καθηγητών, που ξεδιπλώνεται συνήθως μέσα από τη διαδικασία των αγώνων, αξίζει συγχαρητήρια. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει κανένα δικαίωμα να επαίρεται γι' αυτήν την προσπάθεια και το δήθεν «θεσμό» που ενισχύει, όταν:

  • Ολα τα μαθήματα καλλιτεχνικής Παιδείας μέσα στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου είναι από υποβαθμισμένα έως εξαφανισμένα.
  • Τα παιδιά αναγκάζονται να προβάρουν και να ετοιμάζουν τα έργα τους για τους αγώνες σε χώρους εντελώς ακατάλληλους ή νοικιασμένους επί πληρωμή (αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές στα σχολεία).
  • Αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα απαραίτητα υλικά για τις παραστάσεις τους (κοστούμια, σκηνικά κ.ά.).
  • Ψάχνουν «με την ψυχή στο στόμα» να βρουν μια ώρα χρόνο για τις πρόβες, στριμωγμένη ανάμεσα στα φροντιστήρια κι όλες εκείνες τις δραστηριότητες που δεν παρέχει το σχολείο όπως θα έπρεπε...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ