Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... οικολογικές ευαισθησίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ήταν, λέει, η χτεσινή και ακούσαμε όλους τους «οικολογικά ευαίσθητους» να περιγράφουν το πώς δεινοπαθεί περιβαλλοντικά ο πλανήτης.

Είχαν και την τιμητική τους ακόμη και στα λεγόμενα «πρωινάδικα» των τηλεοράσεων που βρήκαν τρόπο να εκφράσουν τα κοινωνικά τους ενδιαφέροντα.

Τι για εκπομπές ρύπων μας λένε, για «φαινόμενα του θερμοκηπίου», για μόλυνση υδάτων, για καταστροφή δασών για, για, για...

Μόνο, βρε παιδί μου, αν τους ακούσεις νομίζεις ότι όλα αυτά γίνονται ...μόνα τους. Ετσι, χωρίς λόγο.

Πότε φταίει ο «άνθρωπος» γενικώς και αορίστως που είναι εχθρικός προς τη φύση, πότε η «ανάπτυξη» που γίνεται χωρίς κανόνες.

Ολοι πρέπει να αισθανόμαστε υπεύθυνοι. Η νοικοκυρά που έβαλε ένα πλυντήριο παραπάνω μαζί με την εφοπλιστική εταιρεία που τα πλοία της δημιουργούν πετρελαιοκηλίδες.

Αντε, στην καλύτερη εκδοχή, να προβάλλονται κάποιοι «κακοί» επιχειρηματίες που καταστρέφουν (σε αντίθεση με τους «καλούς» που σέβονται) το περιβάλλον.

Η αναζήτηση του κέρδους με κάθε μέσο και ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών όμως δε φταίει ποτέ. Ουδεμία σχέση έχει με τις «οικολογικές» αυτές αναζητήσεις.

ΤΗΝ ΕΥΧΗ του, η υπόθεση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Σ. Μπάγια να είναι η «τελευταία τριβή» στο χώρο της Δικαιοσύνης, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Σ. Χατζηγάκης...

Το αν θα υλοποιηθεί η ευχή, πάντως, αυτός και η κυβέρνησή του το ξέρουν καλύτερα από όλους.

Γιατί - και αυτή η περίπτωση - δεν είναι ...«τριβή». Μια ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη είναι, και μάλιστα όχι η πρώτη που γίνεται.

Οπως αντιλαμβάνεστε, βέβαια, με τέτοια μυαλά που έχουν οι κυβερνώντες και η ηγεσία της Δικαιοσύνης δε θα είναι η τελευταία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ