Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σήμερα εκλέγεται το νέο Πολιτικό Συμβούλιο

Το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και το Γραμματέα θα αναδείξουν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης μετά το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη. Η σύνθεση του νέου 21μελές κορυφαίου οργάνου του ΠΑΣΟΚ που έρχεται να διαδεχτεί το Εκτελεστικό Γραφείο, θα προέρθει μετά από πρόταση του Γ. Παπανδρέου, προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Γ. Παπανδρέου είχε χτες καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας συναντήσεις με στενούς συνεργάτες του και στελέχη του κόμματός του, προκειμένου να καταλήξει στην πρόταση που θα υποβάλει σήμερα το μεσημέρι στο σώμα του Εθνικού Συμβουλίου για τις θέσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, την «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ θα τη... στηρίξει με αλλαγές στα πρόσωπα και κυρίως με την καρατόμηση «παλαιών στελεχών» του κόμματός του.

Βέβαια, αυτή η κίνηση του Γ. Παπανδρέου δεν αφορά όλη την «παλιά φρουρά» αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Β. Παπανδρέου, ο Θ. Πάγκαλος, ο Ευάγ. Βενιζέλος και ο Κ. Σκανδαλίδης θα βρουν θέση μέσα στο νέο πολιτικό όργανο. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θέση μέσα στο νέο ΠΣ δε θα έχουν ο Ακ. Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Παπαντωνίου. Πάντως οι δυο πρώην υπουργοί, ίσως να μην αποτελούν μόνο «θύματα» της ανανέωσης, αφού τα ονόματά τους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα...

Ο Γ. Παπανδρέου έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι θα ισχύσει το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΣ και μέλους του οργάνου των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση του Γ. Παπανδρέου θα φέρει νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο όργανο των συντονιστών, αφού ο Θ. Πάγκαλος, ο Χρ. Παπουτσής, και η Α. Διαμαντοπούλου, φαίνεται ότι επέλεξαν το ΠΣ. Μέχρι και χτες ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του για το πρόσωπο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από διαρροές και κυρίως δημοσιεύματα του τύπου «φαβορί» για την κατάληψη της θέσης εμφανίζονται ο Θ. Τσούρας ενώ ακούγονταν και τα ονόματα του Χρ. Πολυζωγόπουλου και της Φώφης Γεννηματά, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στελέχη δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική (2006-12-05 00:00:00.0)
«Ανανέωση» προσώπων - ίδια πολιτική (2006-12-01 00:00:00.0)
Στην... έλλειψη σχεδίου εστίασε την ευθύνη της κυβέρνησης (2005-09-13 00:00:00.0)
Χρεώνει «οπισθοδρόμηση της χώρας» στη ΝΔ (2005-03-09 00:00:00.0)
Νέο πολιτικό όργανο όρισε ο Γ. Παπανδρέου (2004-09-01 00:00:00.0)
Γκρίνιες... (2004-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ